Författararkiv: admin

Heldag ÖKL-träning 16 augusti

För dig som siktar på ÖKL-start i höst

Ska du pröva vingarna i ÖKL i höst eller jagar du den där sista ettan? Här har du en träningsdag för dig. Du kommer att jobba med alla de delar som ÖKL-provet innehåller: land- och vattenmarkeringar, dirigeringsarbete på land och i vatten samt fritt sök. Vi kommer att skjuta och använda dummies i huvudsak. Men ta gärna med vilt om du är intresserad av att även fila på vilthanteringen. Den här dagen ger dig praktisk träning på jaktprovsliknande upplägg, hjäp med problemlösning, kunskap om era styrkor och svagheter som team och feedback om hur kan träna vidare och stärka er som ekipage. Berätta gärna i din anmälan om du har några särskilda önskemå för dagenl!

Tid: kl 9.30 – 16.30 den 16 aug
Plats: Klockarsjön, Ärla.
Pris: 1 200 kr inkl moms

Valpkurs för blivande apportörer

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Jag ser fram emot att kunna erbjuda en valpkurs särskilt för retrievers i höst. Detta på en ny plats: Enhörna i Södertälje, 35 min sv om Stockholm. Det blir 6 tillfällen, 2 tim/gång, start 9/9.

De här killarna får vänta två veckor till, 12 veckor är inträdeskravet. Sedan börjar resan mot en lysande karriär som apportör på jakter och prov. På denna första kurs handlar det mest om kommunikation, att skapa en god grund med förståelse för varandra, språk och signaler. Att välja lugn som strategi och att vilja följa sin förare i alla lägen. Men de kommer också att bli vassa på inkallning, sitt, att gå vid sidan, förstå varsågod, “rätt” och “nej”. Och de kommer att få visa sina talanger och lära matte och husse var bromsen och gasen sitter. Valpar måste få vara valpar och upptäcka världen i sin egen takt. Men förtroendet för föraren kan grundas tidigt.

Välkommen till en kurs med både teori och praktik om den jagande retrievern och med ett individuellt fokus på varje ekipage! Kursen hålls i Södertälje, 35 min från Stockholm! Läs mer på Kurser och träningar >>

Ge din unghund en stabil grund.

Unghund steg I

Det är sällan försent att förbättra grunderna. Men det är bra mycket lättare att göra rätt från start. Unghund steg I är en välmatad kurs där du lägger grunden för hundens framtida jaktträning. Vi kommer inte att apportera, knappt något alls. Vi kommer att gå fot, träna stadga, inkallning, stopp och inleverering. Det är den grunden, kommunikationen med hunden, som ska hålla ihop dig och din hund i jakten for ever and ever. Därtill din förståelse för hur just din hund är och vad som är viktigt i just er träning. Det hjälps vi åt med. Grundblocket Unghund I körs i flera omgångar hela hösten. Här är det helt okej att gå två gånger i varje klass.

Första omgången startar 14/8 i Ärla, Södermanland.
Omgång 2 startar 11/9. Omgång 3 startar 9/10. Omgång 4 startar 6/11.

Lagom ålder är 7 till 12 mån och alla däröver som vill gå tillbaka och stärka lite i sömmarna.
Mer kan du läsa på sidan Kurser och träningar.

Prova på NKL-start

Heldag den 26 augusti

En heldag för dig vill prova på start i Nybörjarklass B-prov och få hjälp med träningen. Träningsdagen börjar med att du går igenom ett provupplägg med din hund. Vi använder vilt, skott, kastare, båt och allt det som ingår i miljön på provdagen. Efter lunchen tränar vi på det som du och din hund behöver, allt för komma närmare ett förstapris i NKL. Det här är en möjlighet att få ställa frågor och få lite mer kött på benen inför start och att testa din hunds kunskaper i den rätta miljön. Med dig hem har du en klar bild över din hunds förtjänster och hur du kan träna vidare.

När: Den 12 augusti kl 9.30 – 16.30 
Pris: 1 200 kr inkl moms
Plats: Ärla, Sörmland.

ÖKL-läger

ÖKL-läger kommer att hållas under juli-augusti. Här får du möjlighet att träna alla de delar som ingår i ÖKL-prov och fila lite extra på de delar som just du och din hund behöver. Det blir enskilda övningar såväl som pararbete i jaktprovsliknande upplägg med skytt.

Datum: 6-7 juli 2019
Plats: Ärla/Stjärnhov
Pris: 2 400 kr inkl moms

Kontakt: jaktyrans@gmail.com, 070-275 81 81

 

Vattenträning för alla nivåer

Den 14 maj är det premiär för vattenträningen. Varje tisdag kl 18.00-20.30 kan du komma och köra ett upplägg för ÖKL/EKL. Vissa tisdagar finns även vattenarbete för NKL, kl 15.30-17.15.  Perfekt för dig med flera hundar!  Platserna brukar gå åt snabbt, så vänta inte med anmälan om du vill vara med.

Vattenarbete för NKL bjuds även under heldagen den 17 maj, där det finns platser kvar.

Dirigeringskurs, där vi bygger linjer och tecken, startar den 4/5 och 9/5. Fyra tillfällen varannan vecka.

Planering pågår för ett ÖKL-läger i juli. Där kommer vi också att träna en hel del vattenarbete, framför allt vattendirigering. Mer information kommer. Vill du få förhandsinfo om träningsnytt från Jaktyrans, anmäl dig till maillistan genom att maila mig på jaktyrans@gmail.com med rubriken “maillista”.

Frågor och funderingar, ring eller maila!
070-275 81 81, jaktyrans@gmail.com

Läs mer om utbudet på sidan Kurser och träningar! Välkomna!

 

Nybörjarkurs i jaktapportering


Välkommen på en nybörjarkurs som innehåller alla de delar som du behöver träna på inför start på B-prov och Working Test. Din hund bör vara över 1 års ålder. Markeringsarbete, fritt sök, stoppsignal, grundläggande linjeträning, basic walk up-träning samt vattenarbete och mycket följsamhetarbete. Sex tillfällen med två veckors mellanrum, så att du hinner träna emellan. Vi arbetar på land och i vatten, med  dummy, vilt och skott.

Lördagar kl 10-13. Datum 30/3, 13/4, 27/4, 11/5, 25/5, 8/6.
Torsdagar kl 14-17. Datum: 4/4, 18/4, 2/5, 16/5, 30/5, 13/6.
Pris: 3 600 kr/pers. Max 6 st.
Plats: Ärla, Sörmland.

Unghundsdag med fokus på jaktlydnad

Ochi tränar att håll fast

Ochi tränar att hålla apport.

Den 23 februari hålls en heldag för dig med unghund. Där fokuserar vi på kommunikation och jaktlydnad, steg ett i unghundsträningen. Vi tränar fotgående, stoppsignal, avlämningar, inkallning och stadga. Målet för dagen är att du ska få bättre kännedom om den hund du har och hur du kan bygga just din hund till att bli en god apportör, att ta fram det allra bästa. En rolig och viktig uppgift, för oss som för retriever. Pga flytt av dag finns här en plats kvar!

Senare i vår kommer en fortsättningsdag. Du kan välja en dag eller båda. Läs mer under Kurser och träningar! Välkommen!

Tid: kl 09.00-16.00
Plats: Stora Svartbäcken, Ärla.
Pris: 1 200 kr/pers. Max 8 ekipage.

Är dirigeringsträningen effektiv?

På bilden Pia Eriksson med Jaktyrans Magnolian Kite.

Under denna dag får du en chans att boosta dirigeringsträningen. Vi tittar på hur du kan effektivisera träningen och stärka hundens förtroende för dina tecken. Uppbyggande övningar, individuella råd, utmanande terräng. Efter den här dagen, ska du vara säkrare på vilken nivå du ska lägga träningen på och hur du närmar dig dina individuella mål med effektiv träning.
Max 6 pers. 1100 kr inkl moms. Kl 09.00-15.00 inkl avbrott för lunch.
Plats, Stjärnhovs säteri, Sörmland.
Möjlighet finns att använda ridhuset i anslutning till markerna, där vi också kan äta lunch. (Hundarna får följa med in i värmen)

En dag för de unga stjärnorna

Alla unga hundar är stjärnor från början. Hur kan vi förvalta deras talang och förmåga? Vad kan jag tänka på själv som tränare och hundförare? Och vad ska jag titta efter hos min hund?
Det är nu det börjar.

Välkommen på Unghundsdagen den 27 december! Vi kommer att gå igenom den första träningstiden med din nya jaktkamrat, vad du kan lära din hund i olika faser, hur du anpassar träningen efter olika individer. Vi jobbar med fotgående, stoppsignal, inlevereringar, stadga och apportering.

Plats: Stjärnhovs säteri, Sörmland.
Fulltecknad, men temat återkommer under våren 2019.

Den 27 dec kl 09.00-15.00
Lämplig ålder 7 mån – 2 år.
Pris 1100 kr inkl moms.

Bygg din hund rätt från början!

I viss mån är den unga blivande apportören lite av en byggsats. Många olika delar ska stärkas och fogas samman till en fungerande helhet. Inte alltid det lättaste. Hur behöver du arbeta med just din hund? På den här unghundskursen får du en god bild av din hunds förutsättningar på ett tidigt stadium. En bild som gör att det blir lättare för dig att välja övningar med omsorg, arbeta i en lagom takt och fokusera på rätt utmaningar i träningen på väg mot NKL-start. Fyra tillfällen med utvecklande övningar för nybörjarhunden: markering, sök och kommunikation. Vi använder dummies, vilt och skott.
Lördagar kl 13.00-16.00. Datum: 20/10, 3/11, 10/11, 24/11.
2 400 kr/pers. Anmälan till jaktyrans@gmail.com

Bli en vass förare!

Hur du för din hund, har kommit att betyda alltmer på de tävlingar, jaktprov och jakter som vi befinner oss på med våra retrievers. På de här träningarna kommer vi att fokusera på just det, förarens insats. Hur kan du hjälpa din hund på bästa sätt? När ska du gå in och styra upp situationen och när kan du låta hunden arbeta självständigt? Vilka krav har domaren och vilka utmaningar bjuder terrängen på? Frågorna är många. Men vi reder ut dem tillsammans. Apporterna ska in. Men här kan det bli förarna som skiner mer än hundarna.

Söndagar 16/9, 23/9, 30/9, 21/10, 4/11 kl 10-12.30.
500 kr/pers inkl moms. 1400 kr för tre tillfällen.
Anmälan till jaktyrans@gmail.com

Sommar är vattenträning!

Värmen är här! Och den bästa perioden för vattenträning står för dörren.

Jag erbjuder en rad olika träningstillfällen för dig som vill bygga vattenarbetet i sommar, från nybörjarnivå till elit. Öppna träningar, kurser, och som vanligt, kan du också komma privat eller lämna in din hund för träning.

  • På torsdagar är det öppna träningar i vattenarbete, kl 18-20.30.
    Nästa tillfälle, torsdagen den 14 juni.
  • Vässa formen för EKL! Start 14/6. Fyra tillfällen med utmanande provupplägg i vattenarbete på Ekl-nivå. Olika sjöar, olika förutsättningar. Samma gäng. En plats kvar!

Läs mer på sidan Kurser och träningar !

Markeringsarbete och linjer 16 maj

Onsdagen den 16 maj kl 17-19.30 hålls en öppen träning för dig som vill fila på markeringsarbetet och linjetag med din hund. Hunden bör ha grundkunskaper i linjetag och kunna fokusera på linjer i närheten av markeringar. Utöver det kan vi anpassa nivån. Vi använder skott och dummies.

Den fina kastaren har flyttat norröver. Om du bor närmare och vill hjälpa till, välkommen!

Pris 450 kr inkl moms
Plats, Stora Svartbäcken i Ärla
anmälan till jaktyrans@gmail.com