Kategoriarkiv: Okategoriserade

Träningsläger i Hishult 8-10 aug

För tredje året i rad kör vi några träningsdagar på Björkebergs fantastiska marker. Här finns flera utmärkta dammar och varierad hagmark och vall för retrieverträning. I år är träningen för dig som är på ÖKL/EKL-nivå. Nytt för i år är att du kan välja hur många dagar du vill delta. Läs mer på sidan TRÄNINGSLÄGER <<

8/8 Markerings- och dirigeringsträning. Även lite vattenarbete kan tillkomma. Fokus är här på att genom bra övningar och setups bygga varje ekipage i träning. Denna dag passar även dig som nyligen har börjat träna mot ÖKL. Alla övningar anpassas individuellt. Max 6 delt.

9/8 Mocktrialträning. Walked up- och drive-träning. Även här kan lite vattenarbete ingå. Men fokus är här på att föra hund i olika jaktliga scenarios. Max 8 delt. Här behöver din hund föras med stoppsignal och tecken.

10/8 En dag med vattenarbete i Björkebergs fina dammar, som ger möjlighet till kluriga och upplägg och ovärderliga erfarenheter för hundarna. Max 6 delt. Även här kan vi anpassa träningen till lite mindre rutinerade hundar. Apporteringen måste vara plats bara. Vi anpassar svårighetsgraden.

Kommande fristående träningar

Under juni och juli erbjuds dessa träningspass. Det går bra att stå som reserv om det är fulltecknat. Träningarna hålls i Sörmland kring Ärla och Stjärnhov. Närmare info om plats meddelas vid anmälan. Läs mer om Fristående träningar >> !
Anmäl dig i formuläret längst ned! Pris 2,5 tim 700 kr, heldag 1 500 kr inkl moms. Står inte ”Fullt” finns det platser kvar. Välkomna!

19/7 Heldag Vattendirigering Basic Två platser kvar
Vi bygger tecken och förtroende för att få ett lugnt och fint samarbete under vattendirigeringen. Det är bra om din hund har förståelse för tecknen på land.
Kl 10-16, 1 500 kr.

20/7 Vattenarbete ÖKL/EKL NYINSATT!
Kl 10-12.30. Markerings- och dirigeringsuppgifter i jaktprovsliknande parupplägg. Även enskilda övningar kan förekomma.

24/7 Vattenarbete Unghund/Nybörjare Fulltecknad!
Kl 10-12.30. Stadga, skick, inlevereringar, markering, introduktion vattendirigering.

24/7 Vattenarbete ÖKL/EKL kl 17-19.30 Fulltecknad!
Markerings- och dirigeringsuppgifter i jaktprovsliknande parupplägg. Även enskilda övningar kan förekomma.

28/7 Vattenarbete ÖKL/EKL kl 17-19.30 NYINSATT!
Markerings- och dirigeringsuppgifter i jaktprovsliknande parupplägg. Även enskilda övningar kan förekomma.

31/7 Vattenarbete Unghund/Nybörjare INSTÄLLD!
Stadga, skick, inlevereringar, markering, introduktion vattendirigering.

31/7 Vattenarbete ÖKL/EKL  INSTÄLLD!
Markerings- och dirigeringsuppgifter i jaktprovsliknande parupplägg. Även enskilda övningar kan förekomma.

3/8 Vattenarbete ÖKL/EKL kl 17-19.30 NYINSATT!
Markerings- och dirigeringsuppgifter i jaktprovsliknande parupplägg. Även enskilda övningar kan förekomma.

[contact-form-7 id=”30eb737″ title=”Anmälan”]

Sommarpris på DUO-träning


Träning i två timmar för två deltagare. Ta med en kompis och boka träning efter era egna önskemål. Ni bör vara på hyfsat lika nivå för att ni ska få full utdelning av träningstiden. Välj det ni själva vill fila på, dirigering, markering, vatten, land. För ett paket om tre tillfällen utgår ännu lite rabatt, tot 2 750 per delt. DUO-träning kan bokas på vardagar, dag eller kväll.

Pris, 950 kr/delt. Totalt 1 900 kr för två.
Tre tillfällen à 2 tim 2 750 kr/delt.

Vattendirigering

Börja vattendirigeringsträningen så tidigt som du kan! Att få en lyhörd hund i vatten behöver inte kännas svårt eller krångligt. Mitt syfte med hur vi tränar här, är att du ska känna dig lugn vid strandkanten, att du ska lita på din hund och den på dig. Vi skickar aldrig ut hunden och hoppas att den gör rätt; Vi ser till att den lyckas (utan kast). Börja gärna vattendirigeringsträningen tidigt och bygg varje steg i lugn och ro, från raka inlevereringar till långa knepiga linjer.

Heldag 17 maj, 1 500 kr inkl moms
Heldag 18 maj, 1 500 kr inkl moms
Eller båda dagarna, 2 900 kr inkl moms

Det är varmt i vattnet i vår grunda sjö och vi fokuserar mer på noggrannhet än långa sträckor. Jag anpassar för dig och din hund. Önskas du övernatta finns några alternativ i närheten.

Vattenarbete på schemat!

Nu har värmen kommit och vattenarbetet kan börja. Jag har kurser och fristående träningar för både nybörjare och avancerad. Träna inlevereringar och stadga med unghunden eller fila på vattendirigeringen för kommande jakprov och jakter.

Vattenarbete unghund 29 maj

Basic vattenarbete, stadga, inleverering, markering och introduktion av vattendirigering. Vad man kan behöva tänka på i början och hur du kan träna vidare med din hund efter dagen. Heldag kl 10-16. 1 500 kr inkl moms.

Vattendirigering Basic

Teckenträning för dig som siktar på ÖKL. Vi bygger lyhördhet och förtroende och anpassar upplägget för varje hund. Endast fyra deltagare per grupp.
Kurs, pris 3 500 kr inkl moms.

Torsdagar
16/5, 30/5 och 13/6 kl 10-12 samt 27/6 kl 10-14.30.

Vattendirigering ÖKL/EKL 14 juni

Testa formen i utmanande upplägg för ÖKL/EKL. En träningsdag för dig som kommit en bit på väg och vill komma ut i nya marker. Din hund bör förstå tecknen och lyssna på stoppsignal.
Heldag kl 10-16, 1 500 kr inkl moms.

Följsamhet, stadga och skick

Det tränar vi på i unghundsgruppen som startar den 24 april, följsamhet, stadga och skick samt fotgående, inlevereringar och att koppla av grupp. Vi träffas varannan onsdag kl 10-12 den 24/4, 8/5, 22/5, 5/6 och 19/6. I takt med att grunderna sitter väver vi in linjer och markeringar.

Här får du en bra start med din unga hund i en mindre grupp. Vi tar det lugnt och arbetar noggrant med vad du och din hund behöver. Även äldre hundar som behöver repetition är såklart välkomna.

Plats, Stålboga/Ärla, Sörmland.
3 000 kr inkl moms/deltagare alternativt 650 kr/gång.

Varmt välkomna !

Träna mot NKL och WT

Det finns plats kvar i två grupper som tränar mot Nybörjarklass på WT och B-prov.
Pris 4 500 kr inkl moms för samtliga kurstillfällen. Om det är platser kvar nära inpå kursstarten finns möjlighet att köpa fristående pass för 750 kr/gång.

Grupp 1. Tisdagar kl 10-12.30
Datum: 9/4, 23/4, 7/5, 21/5, 4/6 och 18/6

Grupp 2. Tisdagar kl 17.00 – 19.30
Datum: 23/4, 30/4, 14/5, 28/5, 11/6 och 25/6

Individuella upplägg för varje övning, på dig och din hunds nivå. Små grupper, 4-6 deltagare. Går du hela kursen kommer du att ha en bra grund för att starta på jaktprov sedan. Vi tränar markering, basic dirigering, fritt sök och introducerar vattenarbete, skott och vilt.

Varmt välkommen med din hund!
Vi håller till i Stålboga, en dryg tim sv om Stockholm.

Valpar till salu

Jag har några tikar kvar och eventuellt en hane kvar ur nuvarande kull för rätt person.
Valparnas stamtavla

Jag har lovat valparna att de ska få komma till aktiva och kärleksfulla hem där då får jobba, allra helst med apportering och fågeljakt så klart. Alla valpar har en fin naturlig följsamhet och trygghet och de älskar när det kommer människor på besök. Mamma Yema är fortfarande glad i dem och leker och fostrar dem på ett fint sätt. De äldre hanarna i flocken hjälper också till.

När du köper en hund från Jaktyrans ingår kostnadsfri träning under det första året. Även senare är du välkommen med din hund. Vi är en liten kennel som har en kull vartannat, vart tredje år. Så jag har tid att följa valpköpare på vägen och finns där om jag behövs.

Den 1 feb är valparna nio veckor. Jag erbjuder också tränade hundar, en valp som då tränas och kan levereras som grundtränad apportör.

Läs mer uppfödningen på sidan Valpar Aktuella kullar

Träningsläger mot ÖKL 6-9/6 på Kjesäter!

//FULLTECKNAT// Lägret hålls på Kjesäters slott utanför Vingåker i Sörmland. Här finns bokskogar, fält och dammar som passar utmärkt för retrieverträning. Träningen startar torsdag den 6 juni och avslutas vid lunch den 9 juni, 3,5 träningsdagar totalt.

Träningen passar dig som tränar för ÖKL på WT, B-prov eller mock trial. Vi kommer att bjuda på mycket dirigeringsarbete och vattenarbete och ge både dig och din hund den teamträning som ni behöver för att bli starka i ÖKL. Antal deltagare 6-8 st.

Priset är 7 000 kr inkl moms. Det inkluderar träningen samt lunch och middag under tre dagar. Boende erbjuds i Vita villan à 700 kr per natt inkl linne och handduk. Hundar är välkomna på rummen.

Varmt välkommen!

Det finns redan några intresseanmälningar till lägret , så vänta inte för länge om du vill vara säker på plats!

Maila jaktyrans@gmail.com om du vill veta mer!

Välkommen på retrieverträning!

Kurser 2024

Valpkurs, Jaktydnadskurs, Unghundskurs och Vattendirigering är några av de längre kurserna. Här lär vi in goda grunder och bygger förtroende.

Kurser >>

Fristående träningsdagar 2024

För dig som kommit en bit på väg och vill testa formen inför provstart eller bara vill ha feedback på din träning där du är just nu. Jag lägger kontinuerligt in nya pass.

Fristående träningar >>

Fristående pass december -23

Än finns det plats på några av årets sista träningspass för nybörjare och ökl-ekipage.

Se fristående träningar >>

Privatträning på helger

Under jan-mars kan du boka privatträning även vissa helgdagar.

Mer om privatträning på Kurs-sidan >>


Tidigare träningar 2023

Drive träning & Walked up

Att hunden är lugn och fokuserad på linjen under ett drev är avgörande, men kan vara svårt att träna på egen hand. Här kan du delta i en mixad grupp där varje ekipage tränar på det de behöver. Det är okej att inte skicka alls utan bara arbeta med stadga och balans. Du som vill ha mer utmaning bjuds på utmanande apporter. Vi kommer att börja med drive och avsluta med walked up. Hör gärna av dig och berätta lite om din hund, innan du anmäler.

Lörd 7/10 kl 10.00-12.30 i Stjärnhov. En plats kvar
Tors 14/11 kl 13.00-15.30
Tors 28/11 kl 12.30-15.00
Tors 10/12 kl 12.30-15.00

Med sikte på jaktprov

Din hund kan apportera och nästa mål är att starta på jaktprov. Vi bygger övningar för dig och din hund som tar dig närmare ditt mål. Varje vecka får du övningar att träna på hemma. Max 4 ekipage. 800 kr/tillfälle eller 4 500 kr för samtliga sex tillfällen. Här tränar vi varje vecka eftersom vi varierar innehållet. Du kan boka en eller flera tillfällen. Om du bokar samtliga tillfällen får du 300 kr rabatt. Efter denna omgång kan du pröva på ett träningsjaktprov i NKL (SSRK) alt ett Apporteringsprov (Jaktretrieverklubbens).

Grupp 1: Onsdagar kl 16.00 – 18.00/18.30 beroende på innehåll.
Den 6/9, 13/9, 20/9, 4/10, 11/10, 1/11. Fulltecknat!

Grupp 2: Onsdagar kl 09.30 – 11.30/12.00 beroende på upplägg.
Den 6/9, 13/9, 20/9, 4/10, 11/10, 1/11. En plats ledig 1/11. övriga dagar fullt.

Plats: Ärla/Stjärnhov
Pris: 800 kr/tillfälle eller 4500 kr för samtliga tillfällen

Vattenarbete, fristående träningstillfällen

Tack vare det stora intresset för vattenträning blir det en ny omgång fristående vattenträningar med markerings- och dirigeringsträning för ÖKL och EKL. Har du en nybörjarehund kan du delta i mån av plats, vi brukar kunna anpassa. Platser kvar på dessa återstående pass:

5/10 kl 16-18.30
12/10 kl 10-12.30 2 platser kvar!

Pris: 800 kr inkl moms per tillfälle. Enbart fyra deltagare.
Plats: Ärla/Stjärnhov. Närmare plats meddelas vid anmälan.

Vattendirigering i augusti

Små grupper, max 4 deltagare!

Det finns ett fåtal platser i två träningsgrupper som startats av deltagre som gått Vattendirigering Basic eller Fortsättning under våren. Men du behöver inte ha samma utgångsläge. Jag anpassar träningen till dig och din hund.

Plats: Ärla/Stjärnhov i Sörmland

Alla dessa datum är fullbokade nu.


Träningsdag för Ökl/Ekl 4 juni

Den här dagen bjuder på markerings- och dirigeringsträning med fokus på vattenarbete. På förmiddagen går du i par och prövar olika jaktprovsupplägg för din klass. Alla uppgifter går att anpassa till dig och din hund. På eftermiddagen tränar vi och bygger förtroende i de delar som behöver stärkas. Vi använder dummies och skott. Ni är 4-6 deltagare.

4 juni kl 9.30-16.00 i Ärla, Sörmland
Lunchrast 45 min. 1 500 kr inkl moms

Träningsläger för nybörjare

Den 18-22 juli håller vi träningsläger för dig med nybörjarehund på fina Björkebergs gård i Hishult, Småland. Lägret passar dig som har apporteringen klar och hyfsad stadga, för övrigt anpassar vi till dig och din hund. Kanske siktar du på WT eller B-prov till hösten och vill få en boost i träningen?

Här får du under några dagar möjlighet att utvecklas tillsammans med din hund i en trevlig gemenskap med andra. Vi kommer att arbeta med markering och basic dirigering på land och i vatten, fotgående, stoppsignal och tecken. Uppbyggande övningar, lugnt och pedagogiskt. Vi kommer också att använda de fina dammarna och lära in grunderna i vattendirigering. Kommunikation är en röd tråd i upplägget, att vara en tydlig förare, att läsa och förstå sin hund och att hela tiden bygga förtroende. Varmt välkommen till fina Björkeberg med ett härligt gäng! Det är andra året vi är där, en favorit i repris! Detta läger är nu fulltecknat. Du kan sätta upp dig som reserv. Vi har ingen reserv för tillfället. (max 8 delt)

Träning
18/7 och 19/7 heldag. 20/7 vilodag, 21/7 heldag, 22/7 halvdag. Pris 5 800 kr inkl moms och markhyra.

Kost och logi
1 250 kr för helpension träningsdagarna.
Boende i enkel- eller dubbelrum. Hundar är välkomna på rummen. Priser i pm. Hoppas vi ses i sommar!

Se mer på sidan Träningsläger >>

Träningsläger på Skedevi gård 18-21 maj

Skedevi ligger utanför Flen i Sörmland, vid sjön Båven. Här finns fina marker och dammar för retrieverträning. Lägret är för dig som är klar med Nybörjarklass (eller har motsvarande färdigheter) och siktar vidare mot Ökl och Novice. Vi kommer att träna mycket land- och vattendirigering i varierade marker. Varje ekipage får individuell coachning. Du bor i dubbelrum i östra flygeln (sängarna går att dra isär), som vi har för oss själva. Mat genom catering, till självkostnadspris.

Pris träning 5 000 kr inkl moms
Boende 450 kr inkl frukost/natt
Övrig mat ca 250-300 kr/dag (bet på plats)

Detta läger är fulltecknat.

Har du fler frågor, maila jaktyrans@gmail.com eller ring 070-275 81 81 efter sms.