Kategoriarkiv: Okategoriserade

Följsamhet, stadga och skick

Det tränar vi på i unghundsgruppen som startar den 24 april, följsamhet, stadga och skick samt fotgående, inlevereringar och att koppla av grupp. Vi träffas varannan onsdag kl 10-12 den 24/4, 8/5, 22/5, 5/6 och 19/6. I takt med att grunderna sitter väver vi in linjer och markeringar.

Här får du en bra start med din unga hund i en mindre grupp. Vi tar det lugnt och arbetar noggrant med vad du och din hund behöver. Även äldre hundar som behöver repetition är såklart välkomna.

Plats, Stålboga/Ärla, Sörmland.
3 000 kr inkl moms/deltagare alternativt 650 kr/gång.

Varmt välkomna !

Träna mot NKL och WT

Det finns plats kvar i två grupper som tränar mot Nybörjarklass på WT och B-prov.
Pris 4 500 kr inkl moms för samtliga kurstillfällen. Om det är platser kvar nära inpå kursstarten finns möjlighet att köpa fristående pass för 750 kr/gång.

Grupp 1. Tisdagar kl 10-12.30
Datum: 9/4, 23/4, 7/5, 21/5, 4/6 och 18/6

Grupp 2. Tisdagar kl 17.00 – 19.30
Datum: 23/4, 30/4, 14/5, 28/5, 11/6 och 25/6

Individuella upplägg för varje övning, på dig och din hunds nivå. Små grupper, 4-6 deltagare. Går du hela kursen kommer du att ha en bra grund för att starta på jaktprov sedan. Vi tränar markering, basic dirigering, fritt sök och introducerar vattenarbete, skott och vilt.

Varmt välkommen med din hund!
Vi håller till i Stålboga, en dryg tim sv om Stockholm.

Valpar till salu

Jag har några tikar kvar och eventuellt en hane kvar ur nuvarande kull för rätt person.
Valparnas stamtavla

Jag har lovat valparna att de ska få komma till aktiva och kärleksfulla hem där då får jobba, allra helst med apportering och fågeljakt så klart. Alla valpar har en fin naturlig följsamhet och trygghet och de älskar när det kommer människor på besök. Mamma Yema är fortfarande glad i dem och leker och fostrar dem på ett fint sätt. De äldre hanarna i flocken hjälper också till.

När du köper en hund från Jaktyrans ingår kostnadsfri träning under det första året. Även senare är du välkommen med din hund. Vi är en liten kennel som har en kull vartannat, vart tredje år. Så jag har tid att följa valpköpare på vägen och finns där om jag behövs.

Den 1 feb är valparna nio veckor. Jag erbjuder också tränade hundar, en valp som då tränas och kan levereras som grundtränad apportör.

Läs mer uppfödningen på sidan Valpar Aktuella kullar

Träningsläger mot ÖKL 6-9/6 på Kjesäter!

//FULLTECKNAT// Lägret hålls på Kjesäters slott utanför Vingåker i Sörmland. Här finns bokskogar, fält och dammar som passar utmärkt för retrieverträning. Träningen startar torsdag den 6 juni och avslutas vid lunch den 9 juni, 3,5 träningsdagar totalt.

Träningen passar dig som tränar för ÖKL på WT, B-prov eller mock trial. Vi kommer att bjuda på mycket dirigeringsarbete och vattenarbete och ge både dig och din hund den teamträning som ni behöver för att bli starka i ÖKL. Antal deltagare 6-8 st.

Priset är 7 000 kr inkl moms. Det inkluderar träningen samt lunch och middag under tre dagar. Boende erbjuds i Vita villan à 700 kr per natt inkl linne och handduk. Hundar är välkomna på rummen.

Varmt välkommen!

Det finns redan några intresseanmälningar till lägret , så vänta inte för länge om du vill vara säker på plats!

Maila jaktyrans@gmail.com om du vill veta mer!

Välkommen på retrieverträning!

Kurser 2024

Valpkurs, Jaktydnadskurs, Unghundskurs och Vattendirigering är några av de längre kurserna. Här lär vi in goda grunder och bygger förtroende.

Kurser >>

Fristående träningsdagar 2024

För dig som kommit en bit på väg och vill testa formen inför provstart eller bara vill ha feedback på din träning där du är just nu. Jag lägger kontinuerligt in nya pass.

Fristående träningar >>

Fristående pass december -23

Än finns det plats på några av årets sista träningspass för nybörjare och ökl-ekipage.

Se fristående träningar >>

Privatträning på helger

Under jan-mars kan du boka privatträning även vissa helgdagar.

Mer om privatträning på Kurs-sidan >>


Tidigare träningar 2023

Drive träning & Walked up

Att hunden är lugn och fokuserad på linjen under ett drev är avgörande, men kan vara svårt att träna på egen hand. Här kan du delta i en mixad grupp där varje ekipage tränar på det de behöver. Det är okej att inte skicka alls utan bara arbeta med stadga och balans. Du som vill ha mer utmaning bjuds på utmanande apporter. Vi kommer att börja med drive och avsluta med walked up. Hör gärna av dig och berätta lite om din hund, innan du anmäler.

Lörd 7/10 kl 10.00-12.30 i Stjärnhov. En plats kvar
Tors 14/11 kl 13.00-15.30
Tors 28/11 kl 12.30-15.00
Tors 10/12 kl 12.30-15.00

Med sikte på jaktprov

Din hund kan apportera och nästa mål är att starta på jaktprov. Vi bygger övningar för dig och din hund som tar dig närmare ditt mål. Varje vecka får du övningar att träna på hemma. Max 4 ekipage. 800 kr/tillfälle eller 4 500 kr för samtliga sex tillfällen. Här tränar vi varje vecka eftersom vi varierar innehållet. Du kan boka en eller flera tillfällen. Om du bokar samtliga tillfällen får du 300 kr rabatt. Efter denna omgång kan du pröva på ett träningsjaktprov i NKL (SSRK) alt ett Apporteringsprov (Jaktretrieverklubbens).

Grupp 1: Onsdagar kl 16.00 – 18.00/18.30 beroende på innehåll.
Den 6/9, 13/9, 20/9, 4/10, 11/10, 1/11. Fulltecknat!

Grupp 2: Onsdagar kl 09.30 – 11.30/12.00 beroende på upplägg.
Den 6/9, 13/9, 20/9, 4/10, 11/10, 1/11. En plats ledig 1/11. övriga dagar fullt.

Plats: Ärla/Stjärnhov
Pris: 800 kr/tillfälle eller 4500 kr för samtliga tillfällen

Vattenarbete, fristående träningstillfällen

Tack vare det stora intresset för vattenträning blir det en ny omgång fristående vattenträningar med markerings- och dirigeringsträning för ÖKL och EKL. Har du en nybörjarehund kan du delta i mån av plats, vi brukar kunna anpassa. Platser kvar på dessa återstående pass:

5/10 kl 16-18.30
12/10 kl 10-12.30 2 platser kvar!

Pris: 800 kr inkl moms per tillfälle. Enbart fyra deltagare.
Plats: Ärla/Stjärnhov. Närmare plats meddelas vid anmälan.

Vattendirigering i augusti

Små grupper, max 4 deltagare!

Det finns ett fåtal platser i två träningsgrupper som startats av deltagre som gått Vattendirigering Basic eller Fortsättning under våren. Men du behöver inte ha samma utgångsläge. Jag anpassar träningen till dig och din hund.

Plats: Ärla/Stjärnhov i Sörmland

Alla dessa datum är fullbokade nu.


Träningsdag för Ökl/Ekl 4 juni

Den här dagen bjuder på markerings- och dirigeringsträning med fokus på vattenarbete. På förmiddagen går du i par och prövar olika jaktprovsupplägg för din klass. Alla uppgifter går att anpassa till dig och din hund. På eftermiddagen tränar vi och bygger förtroende i de delar som behöver stärkas. Vi använder dummies och skott. Ni är 4-6 deltagare.

4 juni kl 9.30-16.00 i Ärla, Sörmland
Lunchrast 45 min. 1 500 kr inkl moms

Träningsläger för nybörjare

Den 18-22 juli håller vi träningsläger för dig med nybörjarehund på fina Björkebergs gård i Hishult, Småland. Lägret passar dig som har apporteringen klar och hyfsad stadga, för övrigt anpassar vi till dig och din hund. Kanske siktar du på WT eller B-prov till hösten och vill få en boost i träningen?

Här får du under några dagar möjlighet att utvecklas tillsammans med din hund i en trevlig gemenskap med andra. Vi kommer att arbeta med markering och basic dirigering på land och i vatten, fotgående, stoppsignal och tecken. Uppbyggande övningar, lugnt och pedagogiskt. Vi kommer också att använda de fina dammarna och lära in grunderna i vattendirigering. Kommunikation är en röd tråd i upplägget, att vara en tydlig förare, att läsa och förstå sin hund och att hela tiden bygga förtroende. Varmt välkommen till fina Björkeberg med ett härligt gäng! Det är andra året vi är där, en favorit i repris! Detta läger är nu fulltecknat. Du kan sätta upp dig som reserv. Vi har ingen reserv för tillfället. (max 8 delt)

Träning
18/7 och 19/7 heldag. 20/7 vilodag, 21/7 heldag, 22/7 halvdag. Pris 5 800 kr inkl moms och markhyra.

Kost och logi
1 250 kr för helpension träningsdagarna.
Boende i enkel- eller dubbelrum. Hundar är välkomna på rummen. Priser i pm. Hoppas vi ses i sommar!

Se mer på sidan Träningsläger >>

Träningsläger på Skedevi gård 18-21 maj

Skedevi ligger utanför Flen i Sörmland, vid sjön Båven. Här finns fina marker och dammar för retrieverträning. Lägret är för dig som är klar med Nybörjarklass (eller har motsvarande färdigheter) och siktar vidare mot Ökl och Novice. Vi kommer att träna mycket land- och vattendirigering i varierade marker. Varje ekipage får individuell coachning. Du bor i dubbelrum i östra flygeln (sängarna går att dra isär), som vi har för oss själva. Mat genom catering, till självkostnadspris.

Pris träning 5 000 kr inkl moms
Boende 450 kr inkl frukost/natt
Övrig mat ca 250-300 kr/dag (bet på plats)

Detta läger är fulltecknat.

Har du fler frågor, maila jaktyrans@gmail.com eller ring 070-275 81 81 efter sms.

Gruppträning i februari

Lörd 11 feb Nybörjare/Basic kl 11-15
Basic dirigering, markering och jaktlydnadsövningar
Pris 975 kr inkl moms

Lörd 18 feb Ökl/Ekl kl 11-15. Ökl/Ekl
Utmanande teckenträning, dirigeringsövningar och walked up.
Pris 975 kr inkl moms.

Lörd 25 feb Nybörjare/Basic kl 11-15
Basic dirigering, markering och jaktlydnadsövningar
Pris 975 kr inkl moms

Lörd 4 mars Ökl/Ekl kl 11-15. Ökl/Ekl
Utmanande teckenträning, dirigeringsövningar och walked up.
Pris 975 kr inkl moms.

Träningarna hålls i Stjärnhov, Sörmland. Varmt välkomna!


Läs mer om Fristående träningar här >>

Nu kan du anmäla till vårens kurser 2023

Tänk att det redan är dags att tänka på vårens kursdagar! Jag tror och hoppas att det finns något för alla. Walked up och avancerad träning kommer att finnas som fristående och publiceras senare. Det kommer också att bli läger. Mer information kommer allteftersom.

Du hittar alla kurser här >>

Datum för fristående träningar kommer att publiceras i januari-februari.

Det går fortfarande att boka tider för egna grupper om max 4 personer under tiden fram till mars.

Och så finns det privatträning för dig som vill utvecklas på egen hand.

Mot en utvecklande vår tillsammans!

Unghundskurs inomhus

På tisdagskvällar kan du komma och träna jaktlydnad och kommunikation med din unghund i Nykvarns stora, fina och varma inomhushall. Fotgående, inlevereringar och olika följsamhets- och jaktlydnadsövningar för den blivande apportören. För alla hundar över 7 mån.

Tisdagar: 17/1, 24/1, 31/1, 7/2 kl 16-18.

Pris 2 900 kr inkl moms

Plats, Nykvarns hundhall, 30 min sv om Stockholm

Nu kör vi igen!

Nu är jag hemma igen efter fyra veckors träningsläger i Yorkshire. Jag ser fram emot att dela träningsdagar med er igen. I kalendern finns nu öppna gruppträningar på helger, jaktlydnadsträning i inomhushall, tider för egna grupper och privatträningar, unghundskurs och mer kommer.

Här kan du uppdatera dig om kurser >>

Här kan du se Fristående träningar >>

Hur tränar jag dirigering mot dolda apporter?

Jag får då och då frågan om hur man lyckas med ”dolda linjer”. Det korta svaret är: tålamod och genomtänkta övningar. Du behöver också läsa din hund och se till att förtroendet för dig och dina val växer för varje apport. Vissa hundar behöver bygga förtroende för tecknen över en längre tid först medan andra mår bättre av att pushas och utmanas.

På kursen Dirigering & Tecken får du den dirigeringsträning som du och din hund behöver för att bygga förtroende för tecknen och få en styrbar hund. Parallellt deltar du i en facebookgrupp där du kan dela med dig och få feedback på ditt arbete. Välkommen! Endast två platser kvar just nu.

Datum: 11/8 kl 10.00 – 12.30
18/8 och 1/9 kl 17.00 – 19.30
15/9 och 28/9 kl 16.00 – 18.30
Pris: 3 400 kr inkl moms
Vi kommer att hålla till på marker vid Nykvarn och Järna, 30 – 45 min fr Stockholm.