Fristående träningar

Fristående träningar hålls på olika marker i Sörmland. Upplägget är planerat när du kommer men anpassas alltid individuellt efter ekipagen. Om det är fulltecknat går det bra att sätta upp sig som reserv. Maila jaktyrans@gmail.com!

Unghund (fr 6 mån) = kommunikation, balans, inlärning av apport, inkallning m.m.
Basic/Nybörjare (fr 9 mån) = Markering, tecken, jaktlydnad. Sikte på Nybörjarklass.
Novice nivå = Mot ÖKL. Markering, dirigering, korta avstånd, Walk up light.
Open nivå = Mot EKL. Mer utmanande apporter och mer träning på att föra hund.

Träning inför jaktprov

Här en möjlighet att få grundträning för vattenarbetet, och att testa formen inför provstart i NKL. Du kan träna på dummies eller på vilt. Detta bestämmer du själv. På fm går du ett träningsprov med din hund. Vi använder skott och du får feedback på ert arbete. På em tränar vi på det som ni behöver stärka tillsammans inför start.

Samtliga heldagar: 1500 kr inkl moms/dag. Kl 9.30 – 16.00. Tag med lunch.

14/5 Träningsprov NKL
2/6 Vattenarbete nybörjare (inleverering, stadga, apportering) Fulltecknat!
6/6 Träningsprov NKL
20/6 Träningsprov NKL
26/6 Vattenarbete nybörjare (inleverering, stadga, apportering)

Här nedan träningsdagar för dig som tränar för ÖKL och EKL. På ”Vässa formen för ÖKL/EKL” kan det vara både land- och vattenarbet; upplägget byggs efter nivå och önskemål hos de som anmäler sig. Ofta blir det tonvikt på vattenarbetet och då vattendirigering i synnhet. Du går i par. Vi använder skott och dummies. Du får feedback på ert arbete. Max 6 ekipage.

4/6 Vässa formen för ÖKL/EKL
17/6 Vässa formen för ÖKL/EKL
25/6 Vässa formen för ÖKL/EKL

1500 kr inkl moms/dag. Kl 9.30 – 16.00. Tag med lunch.

Träningsläger

Att åka på träningsläger är att ge sig själv en boost i träningen och att få njuta av allting runt träningen, möta nya människor, äta god mat och prata hund över ett glas vin i kvällssolen. Jag hoppas att även årets läger ska ge inspiration och goda minnen.

Den 18-21 maj på Skedevi gård i Sörmland

Novice/ÖKL nivå. Här finns fina dammar och böljande hagmarker, där vi kommer att kunna träna dirigering, markering och vattendirigering. Lägret passar dig som tränar mot ÖKL. Vi bor i Östra flygeln (hög på bild). Totalt 3,5 dagars träning till en kostnad av 5 000 kr. Lägret är fulltecknat!

Den 18-22 juli på Björkebergs gård i Hishult

Nybörjareläger! I år ser jag fram emot att ägna dagarna på fina Björkebergs gård åt nybörjarekipage. Det finns inget så roligt som att se unga hundar utvecklas. Fokus på det här lägret är markerings- och dirigeringsträning för den unga hunden, uppbyggande övningar som ger hundarna rätt erfarenheter, lugnt och pedagogiskt. Vi kommer också att använda de fina dammarna och lära in grunderna i vattendirigering. Din hund kommer att få goda erfarenheter med sig hem och du kommer att ha en bra plan för hur kan fortsätta din träning hemma på bästa sätt.

För att ha nytta av de här dagarna bör din hund ha apporteringen klar, dvs att den kommer in med apporterna och har hyfsad stadga. Därutöver anpassar vi. Vi kommer att anpassa träningstiden efter väder och hundarnas förutsättningar.

Totalt 3,5 dagars träning till en kostnad av 5 800 kr inkl moms och markhyra. Schemat:

18 juli heldag
19 juli heldag
20 juli vilodag
21 juli heldag
22 juli halvdag och hemresa

För övriga kostnader, maila mig på jaktyrans@gmail.com eller kontakta mig på 070-275 81 81 så skickar jag pm.
Det är två platser kvar på lägret just nu (20/4)