Fristående träningar

Fristående träningar hålls på olika marker i Sörmland. Upplägget är planerat när du kommer men anpassas alltid individuellt efter ekipagen. Om det är fulltecknat går det bra att sätta upp sig som reserv. Maila jaktyrans@gmail.com!

Unghund (fr 6 mån) = kommunikation, balans, inlärning av apport, inkallning m.m.
Basic/Nybörjare (fr 9 mån) = Markering, tecken, jaktlydnad. Sikte på Nybörjarklass.
Novice nivå = Mot ÖKL. Markering, dirigering, korta avstånd, Walk up light.
Open nivå = Mot EKL. Mer utmanande apporter och mer träning på att föra hund.

Vattenträning

Öppen vattenträning med extra fokus på vattendirigering. Uppläggen passar dig som tränar för ÖKL och EKL. Har du en nybörjarehund, hör av dig! Jag försöker anpassa till dig, om det finns plats.

14/9 kl 16-18.30
21/9 kl 16-18.30
28/9 kl 16-18.30
5/10 kl 16-18.30
12/10 kl 10-12.30

Plats: Ärla/Stjärnhov
Pris: 800 kr inkl moms/ekipage

Fristående heldagar från nybörjare till elit

Heldagar där du kan checka formen inför jaktprov. Allt är träning och därför anpassningsbart efter varje ekipage. Skott och dummies används i varje klass, utom i NKL där du kan välja vilt. På Ökl/Ekl är det övervägande vattenarbete, ej fritt sök.

2/6 Vattenarbete nybörjare (inleverering, stadga, apportering) Fulltecknat!
4/6 ÖKL/EKL Fulltecknat!
17/6 ÖKL/EKL
20/6 Prova på B-prov NKL
25/6 ÖKL/EKL
26/6 Vattenarbete nybörjare (inleverering, stadga, apportering) En plats kvar!
5/7 Vattenarbete nybörjare

Samtliga heldagar: 1500 kr inkl moms/dag. Kl 9.30 – 16.00. Tag med lunch.
Plats, Ärla, Sörmland.

Träningsläger

Att åka på träningsläger är att ge sig själv en boost i träningen och att få njuta av allting runt träningen, möta nya människor, äta god mat och prata hund över ett glas vin i kvällssolen. Jag hoppas att även årets läger ska ge inspiration och goda minnen.

Den 18-21 maj på Skedevi gård i Sörmland

Novice/ÖKL nivå. Här finns fina dammar och böljande hagmarker, där vi kommer att kunna träna dirigering, markering och vattendirigering. Lägret passar dig som tränar mot ÖKL. Vi bor i Östra flygeln (hög på bild). Totalt 3,5 dagars träning till en kostnad av 5 000 kr. Lägret är fulltecknat!

Den 18-22 juli på Björkebergs gård i Hishult

Nybörjareläger! I år ser jag fram emot att ägna dagarna på fina Björkebergs gård åt nybörjarekipage. Det finns inget så roligt som att se unga hundar utvecklas. Fokus på det här lägret är markerings- och dirigeringsträning för den unga hunden, uppbyggande övningar som ger hundarna rätt erfarenheter, lugnt och pedagogiskt. Vi kommer också att använda de fina dammarna och lära in grunderna i vattendirigering. Din hund kommer att få goda erfarenheter med sig hem och du kommer att ha en bra plan för hur kan fortsätta din träning hemma på bästa sätt.

För att ha nytta av de här dagarna bör din hund ha apporteringen klar, dvs att den kommer in med apporterna och har hyfsad stadga. Därutöver anpassar vi. Vi kommer att anpassa träningstiden efter väder och hundarnas förutsättningar.

Totalt 3,5 dagars träning till en kostnad av 5 800 kr inkl moms och markhyra. Schemat:

18 juli heldag
19 juli heldag
20 juli vilodag
21 juli heldag
22 juli halvdag och hemresa

För övriga kostnader, maila mig på jaktyrans@gmail.com eller kontakta mig på 070-275 81 81 så skickar jag pm.