Fristående träningar

Fristående träningar hålls på olika marker i Sörmland och i södra Stockholmsområdet. Upplägget är planerat när du kommer men anpassas alltid individuellt efter ekipagen. Om det är fulltecknat går det bra att sätta upp sig som reserv. Maila jaktyrans@gmail.com!

Unghund (fr 6 mån) = kommunikation, balans, inlärning av apport, inkallning m.m.
Basic/Nybörjare (fr 9 mån) = Markering, tecken, jaktlydnad. Sikte på Nybörjarklass.
Novice nivå = Mot ÖKL. Markering, dirigering, korta avstånd, Walk up light.
Open nivå = Mot EKL. Mer utmanande apporter och mer träning på att föra hund.

Fristående träning 2024

Träningarna hålls i Ärla eller Stjärnhov i Sörmland. Närmare info vid anmälan.
Kl 10.00 – 16.00 ca, 1 500 kr per dag inkl moms
Jag lägger kontinuerligt in nya pass. Se mer om upplägg nedan.

29/3 Dirigering Basic
12/4 Träna inför Apporteringsprov (Jaktretrieverklubben)
26/4 Träna inför Nybörjarklassprov (SSRK) Fullt!
9/5 Vattenarbete unghund Flera platser
10/5 Träna inför Nybörjarklassprov (SSRK) En plats kvar!
17-18/5 Helgkurs Vattendirigering Basic
31/5 Träna inför Nybörjarklassprov (SSRK) 2 platser kvar!
6-9/6 Träningsläger ÖKL 6-9/6, Kjesäter. Fullt!
14/6 Vattendirigering EKL

Upplägg för fristående träningsdagar

Dirigering Basic
Dirigeringsträning för dig som precis kommit igång. Vi bygger tecken och putsar på stoppsignalen och du får övningar och feedback för din fortsatta träning hemma.

Träna för Apporteringsprov
Apporteringsprov är ett working test (dummies) i Jaktretrieverklubbens regi. Det innefattar markering på land och i vatten, att jaga av ett område (närsök), land-dirigering och att gå fot efter en skytt till uppgifterna. Du får testa på allt och träna lite extra på det du behöver.

Träna inför start i NKL
NKL betyder Nybörjarklass och jaktprovet går på vilt och arrangeras av SSRK. På träningsdagen får du prova på alla delar i provet och hur du kan träna vidare för att klara ett NKL. Vi använder skott, det är vatten- och landarbete.

Vattenarbete unghund
Här tränar du inleverering från vatten, olika markeringar, stadga och balans vid vatten och får introduktion i basic vattendirigering.

Tidigare träningsläger 2023

Att åka på träningsläger är att ge sig själv en boost i träningen och att få njuta av allting runt träningen, möta nya människor, äta god mat och prata hund över ett glas vin i kvällssolen. Jag hoppas att även årets läger ska ge inspiration och goda minnen.

Den 18-21 maj på Skedevi gård i Sörmland

Novice/ÖKL nivå. Här finns fina dammar och böljande hagmarker, där vi kommer att kunna träna dirigering, markering och vattendirigering. Lägret passar dig som tränar mot ÖKL. Vi bor i Östra flygeln (hög på bild). Totalt 3,5 dagars träning till en kostnad av 5 000 kr. Lägret är fulltecknat!

Den 18-22 juli på Björkebergs gård i Hishult

Nybörjareläger! I år ser jag fram emot att ägna dagarna på fina Björkebergs gård åt nybörjarekipage. Det finns inget så roligt som att se unga hundar utvecklas. Fokus på det här lägret är markerings- och dirigeringsträning för den unga hunden, uppbyggande övningar som ger hundarna rätt erfarenheter, lugnt och pedagogiskt. Vi kommer också att använda de fina dammarna och lära in grunderna i vattendirigering. Din hund kommer att få goda erfarenheter med sig hem och du kommer att ha en bra plan för hur kan fortsätta din träning hemma på bästa sätt.

För att ha nytta av de här dagarna bör din hund ha apporteringen klar, dvs att den kommer in med apporterna och har hyfsad stadga. Därutöver anpassar vi. Vi kommer att anpassa träningstiden efter väder och hundarnas förutsättningar.

Totalt 3,5 dagars träning till en kostnad av 5 800 kr inkl moms och markhyra. Schemat:

För övriga kostnader, maila mig på jaktyrans@gmail.com eller kontakta mig på 070-275 81 81 så skickar jag pm.