Om Jaktyrans

Anpassad träning för varje ekipage

Jag heter Maria Sundberg och erbjuder jaktträning och inackordering av retrievers. Här kan du träna din jaktapportör på olika nivåer, från valp till elit. Jag driver också uppfödning i liten skala under prefixet Jaktyrans.  

Jag har ett individuellt fokus, även i grupp, och anpassar träningen efter vad din hund klarar och behöver. Det finns inte bara en metod. Huvudsaken är att du kommer framåt med din hund och når framgång. I din egen takt.

“Det ska vara lätt
för hunden att göra rätt” 

Jag föredrar att bygga upp träningen positivt och att jobba med hunden, inte emot. Hundarna är ju individuellt lite olika och behöver byggas individuellt. Om vi låter hunden mogna i arbetet innan vi lägger på krav, hinner hunden också få förtroende för sin förare.

1994 utbildade jag mig till instruktör och senare problemhundsutredare och hundfriskvårdare genom Hundutbildningsgruppen. Det har gett mig en helhetsbild av hunden, kunskap om hur hunden lär sig och hur den påverkas av hormoner, stress, näring, fysik, kommunikation och relationer. Det tycker jag att har nytta av särskilt i arbetet med inackorderingshundar som är här på träning; en hund som mår bra orkar lära sig mer. 

Min egen första jaktlabrador skaffade jag -98. Hon hette Yra och har fått ge namn åt kenneln. Sedan dess har jag haft ett tiotal hundar som jag fått glädjen att jaga och tävla med i olika klubbar. Med tiden har det blivit sju jaktchampionat och ett flertal meriter från svenska och internationella A-prov. 

Välkommen att kika runt på sidan om kurser och träningar! Eller kontakta mig, om du har någon fråga om träning!

Maria Sundberg