Om Jaktyrans

Anpassad träning för varje ekipage

Jag heter Maria Sundberg och erbjuder jaktträning och inackordering av retrievers. Här kan du träna din jaktapportör från valp till elit. Jag föder också upp jaktlabradorer liten skala under prefixet Jaktyrans.  

Jag har ett individuellt fokus, även i grupp, och anpassar träningen efter vad din hund klarar och behöver. 

”Det ska vara lätt för hunden att göra rätt.” 

Jag tar också emot hundar på träning. Det handlar ofta om att de ska grundtränas som apportör inför jakter och jaktprov.

Jag har inga ”mjuka” eller ”hårda” metoder. Jag tittar noggrant på  kommunikationen hund-människa och vill skapa förståelse, balans och respekt.

Som hundpsykolog och hundfriskvårdare har jag god förståelse av hela hunden. Alltifrån hundens beteenden och psykologi till fysik, näring och behov som flockindivid.

Min egen första jaktlabrador skaffade jag -98. Hon hette Yra och har fått ge namn åt kenneln. Sedan dess har jag haft glädjen att träna och jag med ett tiotal egna retrievers i olika klubbar. Jag älskar att träna. Det har blivit sju jaktchampionat och ett flertal meriter från svenska och internationella A-prov. Just nu är det Howie, Alex och Yema som delar mitt intresse.

Träningar hålls i Stockholmsområdet och i Sörmland. Jag arrangerar även läger och deltar som instruktör på kennelträffar vid önskemål.

Välkommen att kika runt på sidan om kurser och träningar
Maria