Tidigare hundar

Siri och Keep (2)SEJ(J)CH Klintås Snöstjärna ”Siri”
e SEJCH NORDJCH Moormans Arcturus
u Streamlights Brave Citrine
f 2003-07-16
HD grad A, ED 0
Aprov: 1-pris CERT Dalarö 2008
Siri på Rasdata

Siri är Jaktyrans stamtik. En stor personlighet, som lämnat sitt fina temperament och noggranna jaktsätt vidare i leden. Siri jagade till sin sista dag, i november 2014.  Många fina jakt- och träningsdagar fick vi tillsammans. Siri var en lekfull och social hund vars temperament var hennes styrka. En hund i balans, alldeles lagom, för långa jaktdagar med många intryck. Hon blev inte trött i huvudet och var därför ofta med till slutet på A-prov. En once-in-a-lifetime hund. Precis som jag vill att de ska vara. Det var naturligt att Siri skulle gå i avel, fast jag hade inte tänkt att bli uppfödare.

Sea-Croft Magnolia ”Maggie”
e GBFTCH Tweedshot Kite
u SEJCH SEJ(A)CH INTJCH Sea-Croft Scilla
f 2005-03-24
Rasdata Maggie
Stamtavla
HD grad A,  ED ua
PRA prcd carrier
CNM Clear
B-prov, 2×1 ökl
A-prov, godk KKL

Maggie, en dam med stil. Och lite nerver. Hon var en bra viltfinnare och någonting säger mig att hon var smartare än mig, att hon visste mer än jag hade koll på. Om jakten, vindarna och människor och hundar som kom och gick. Maggie fick två fina valpkullar, den första med ”Will”, Bierspool Blackbill of Lakedown, 2009, där jag sparade Alice och där också systern Gale gick i avel. Den andra kullen fick hon med Keeper 2013, varifrån jag sparade Klas och Kava (nedan). Maggie hade ett naturligt jagande som jag får njuta av ibland hos Maggie-ungar.

SEJ(J)CH Jaktyrans Viper ”Keeper”
e Blackthorn Capella
u SEJ(J)CH Klintå’s Snöstjärna
f 2009-05-13
Rasdata Keeper
Stamtavla
HD grad A, ED ua
PRA prcd hereditärt fri
CNM carrier
Ögon ua (jan 2013)
C-prov: 3:a Josera Cup 2015

Keeper. Stark, vänlig och klok och en riktig arbetsmaskin. Han ägs nu av Susanne Sjödin i Nykvarn, där han har ett fantastiskt liv med jakt och friluftsliv och mycket kärlek och en egen kattkompis som heter Staffan. Allt vad han förtjänar. Efter Keeper har jag sparat Klas.

IMG_3362 (2)Jaktyrans Magnolian Kava
f 2013-05-19
e SEJ(J)CH Jaktyrans Viper
u Sea-Croft Magnolia

Kava blev bara 5 månader. Det visade sig att hon hade ostechondros i armbågsleden varför jag valde att avliva henne. Ett tungt beslut, men utsikterna för ett liv med jakt var små. Jag hoppas att hon jagar vidare i hundhimlen med mamma Maggie nu. Viltintresset var det i alla fall inget fel på. Här med en nyskjuten and på hennes första och sista jakt.

 

 

 

NOJCH SEJCH Rockdove’s Dik-Dik ”Yra”
f 99-02-27
e NOJCH SEJCH Nidaros Tinker
u NOJCH SEJCH Rockdove’s Seastorm
Yra på Rasdata
Stamtavla
HD grad D+A, ED ua
Bprov, 1HP EKL
Aprov, 3-pris

Yra var min första jaktlabrador. En orädd hund med stor jaktlust, som blev en bra läromästare. I juni 2009 somnade Yra in.

 

Cesar

f 94-04-19
blandras border collie-golden retriever

Cesar köpte jag en dag på ren impuls. Ändå var det han som öppnade dörren till jaktapportering.

Cesar var en en godmodig herre som skred omkring och skapade harmoni bara genom att vara. Han var kärnfrisk hela livet. Vid 14,5 års ålder blev kroppen för trött och han fick vila för gott.