Träningsfilosofi

Min filosofi är att bygga en förtroendefull relation till hunden genom tydlig kommunikation. Du och din hund ska förstå varandra och hunden ska lära sig att lita på dig och vara trygg hos dig. Att förstå språket hos sin respektive flockkamrat är högst väsentligt. Två arter ska samarbeta. Så intressant! Och så mycket det finns att lära från våra fantastiska hundar. Därför pratar vi också en del “läsa hund”, kroppsspråk och inlärningspsykologi på mina kurser. Metoderna anpassas.

Jag vill hjälpa dig att vara en tydlig tränare och förare för din retriever. Det är sann glädje att få dela resan med er alla!

Gruppträning eller privat?
Vill du ha effektiv träningstid och fokus på kommunikationen mellan dig och din hund, kom gärna på en privatträning! Du kan träna hemma i lugn och ro och checka av med mig i din egen takt. Välkommen på gruppträning, när du och din hund är mogna för det. Du behöver inte göra allt; du kan välja de övningar som passar just er. Det är helt okej att vara lite kräsen på mina träningar – och att fråga om du vill ha stöd.

Min ambition är att ge så individuell träning som möjligt och försöka ta fram det bästa ur din hund tillsammans med dig. Det börjar med språket, att läsa din hund rätt, och hitta en fin kommunikation.

Oavsett vilka mål du har, om det är att bli bäst i världen eller att få en rikare fritid med din hund, hjälper jag dig vidare i din egen takt.

Ett effektivt sätt för dig att komma vidare i träningen med din hund är Inackordering & Träning. Här tar jag emot din hund och tränar den enligt våra gemensamt uppgjorda planer. Hunden lever som övriga i min flock, sover och umgås med de andra i flocken. Efter perioden – och ibland under träningsperioden – väver jag in dig i träningen så att din relation med hunden också stärks. Det är ju du som ska föra den senare. Jag ser mitt uppdrag i två delar: att lära hunden och att hjälpa dig bli en ännu bättre tränare och/eller förare.

Välkommen med önskemål!

  • Bakgrund och erfarenhet
    Utbildning: Instruktör, hundpsykolog och hundfriskvårdare. Aktiv som tränare av retrievers sedan 1998. Meriterat hundar på B-prov, mock trials och på nationella och internationella A-prov.