Träningsfilosofi

Min filosofi är att bygga en förtroendefull relation till hunden genom tydlig kommunikation. Du och din hund ska förstå varandra och hunden ska lära sig att lita på dig och vara trygg hos dig. Att förstå språket hos sin respektive flockkamrat är högst väsentligt. Två arter ska samarbeta. Så intressant! Och så mycket det finns att lära från våra fantastiska hundar. Därför pratar vi också en del “läsa hund”, kroppsspråk och inlärningspsykologi på mina kurser. Metoderna anpassas.

Jag vill hjälpa dig att vara en tydlig tränare och förare för din retriever. Det är sann glädje att få dela resan med er alla!

Gruppträning eller privat?
Vill du ha effektiv träningstid och fokus på kommunikationen mellan dig och din hund, kom gärna på en privatträning! Du kan träna hemma i lugn och ro och checka av med mig i din egen takt. Välkommen på gruppträning, när du och din hund är mogna för det. Du behöver inte göra allt; du kan välja de övningar som passar just er. Det är helt okej att vara lite kräsen på mina träningar – och att fråga om du vill ha stöd.

Min ambition är att ge så individuell träning som möjligt och försöka ta fram det bästa ur din hund tillsammans med dig. Det börjar med språket, att läsa din hund rätt, och hitta en fin kommunikation.

Oavsett vilka mål du har, om det är att bli bäst i världen eller att få en rikare fritid med din hund, hjälper jag dig vidare i din egen takt.

Alternativen är att gå privat, där vi har full fokus på dig och din hund under 1-1,5 timme, delta  på gruppträning eller att lämna in hunden för träning. Välkommen med önskemål!

  • Bakgrund och erfarenhet
    Utbildning: Instruktör, hundpsykolog och hundfriskvårdare. Aktiv som tränare av retrievers sedan 1998. Meriterat hundar på B-prov, mock trials och på nationella och internationella A-prov.