Kurser och träningar

Jive rosa handdukHär kan du träna i grupp med andra retrievers eller fila på formen under en privatträning. Du kan också boka en egen träningsdag med kompisarna eller för din kennel, här eller hos er. Inackordering med träning är ett annat alternativ som efterfrågas alltmer. Välkommen med dina önskemål!

Anmäl dig till maillistan, för snabb info om kursstarter!
jaktyrans@gmail.com
Följ Jaktyrans på facebook  facebook logo

Förstå hunden och den kommer att förstå dig
Min filosofi är varken hård eller mjuk. Den bygger på relation och kommunikation – att du och din hund förstår varandra. Det är viktigt att lära sig om hunden, hur den uppfattar stämningar i omgivningen och attityden från sin förare. Men det är också viktigt att sätta gränser. Min ambition är att ge så individuell träning som möjligt och försöka ta fram det bästa ur din hund tillsammans med dig.

Jag har hållit kurser i jaktträning för retriever sedan 1998 och är utbildad hundinstruktör (-95), hundpsykolog (-96) och hundfriskvårdare (-98) genom Hundutbildningsgruppen, Alvesta. Jag har erfarenhet av att tävla på working test och mock trials (C-prov), kallviltsprov (B-prov) och på svenska och internationella varmviltsprov (A-prov), varav det senaste är vårt deltagande i det svenska laget i Europacupen (2015). Med tiden har det resulterat i sju jaktprovschampions, varav ett aprovschampionat.

Funktionärer är alltid välkomna! Hör av dig om du vill hjälpa till!

KURSER OCH TRÄNINGAR 2018

Mot jaktprovspremiär  En plats kvar

En grundkurs för den unga hunden fr.o.m ca ett års ålder, där vi förbereder den för jaktprovsstart i NKL B-prov. Där ingår grundläggande jaktliga övningar som markeringsövningar och sökövningar samt den så viktiga lydnads- och följsamhetsträningen där hunden lär sig för livet. Ytterligare tillfällen kan tillkomma om intresse finns i gruppen. Vid kallt väder flyttas tillfället framåt enligt överenskommelse.

16/1, 23/1, 30/1, 6/2  kl 12-15.00
1800 kr/pers
Plats, Stora Svartbäcken i Ärla

Öppna träningar

På de öppna träningarna presenteras ett färdigt upplägg där du kan testa hundens färdigheter. Träningarna har olika teman och du väljer själv hur stor del av den som du deltar. Hundar som deltar på öppna träningar bör (om inte annat anges) vara klara med sin grundträning och klara arbete med andra i grupp. Kostnad 450 kr/pers. Tid 2,5 tim. Plats, Stora Svartbäcken i Ärla, om inte annat anges. Vi använder skott och dummies.

7 jan: Mot Ökl-start, kl 11-13.30.  En plats kvar
Vi kommer i huvudsak att arbeta med markeringar i skogsterräng samt linjer och jagande.
Plats meddelas i särskilt pm.

30 dec: Mot Ökl-start.  Fullt
För dig som tränar mot start i ökl under 2018. Teckenövningar och markeringsövningar i ett B-provliknande upplägg.

26 dec: Alla nivåer, linjearbete, kl 11-13.30. Fullt

Privatträning
En privatträning är oftast väl investerade pengar om du snabbt vill komma vidare i träningen. Kanske vill du hitta ett alternativt sätt att arbeta med hunden, lösa ett problem eller få hjälp med att checka av hundens utveckling på väg mot målen. Lämpligt för alla nivåer. Ett tillfälle 700 kr (1-1,5 timme)

Träning med inackordering
Det är lätt att fastna i träningen. Du kan lämna in din hund för utbildning hos mig. Kanske vill du förbättra hundens agerande i något avseende, t ex få bättre avlämningar, bättre stopp, mer styrbarhet på avstånd, snabbare upptag. Men det kan också handla om att ge hunden erfarenhet från praktisk jakt. Hör av dig med dina funderingar! Jag tar bara emot en hund åt gången. Hunden lever som en i flocken tillsammans med två och fyrbenta här. Pris efter överenskommelse. Referenser kan lämnas.