Kurser och träningar

Jive rosa handdukHär kan du träna i grupp med andra retrievers eller fila på formen under en privatträning. Du kan också boka en egen träningsdag med kompisarna eller för din kennel, här eller hos er. Inackordering med träning är ett annat alltmer populärt önskemål. Då tränar jag din hund åt dig och vi gör upp en utvecklingsplan tillsammans.

Vill du ha förhandsinfo om kursstarter? Maila jaktyrans@gmail.com så lägger jag in dig i maillistan.
Följ Jaktyrans på facebook  facebook logo

 


KURSER OCH TRÄNINGAR VT 2019
Hittar du inte vad du söker? Hör av dig med önskemål, så syr jag ihop något åt dig!

Öppna gruppträningar
Här presenteras ett färdigt upplägg där du kan testa din hunds färdigheter. Träningen har ett bestämt tema men övningarna anpassas alltid i största mån efter deltagarna. Även om det är en öppen träning får du individuell feedback och möjlighet att rätta till felbeteenden. Berätta gärna om du önskar hjälp med något särskilt, vid anmälan.

Markering/Dirigering kan innehålla både övningar och walk up träning. Vi använder skott och dummies. Unghund/Nybörjare kan innehålla jaktlydnad, markeringsarbete, grundläggande dirigeringsarbete, beroende på ekipagen. Vi använder skott ibland, dummies och ibland vilt.
Pris 500 kr inkl moms eller 1400 kr för tre ggr.

Planerade träningar
Lördag 26 jan kl 10-12.30 Mixnivå Markering/Dirigering
Söndag 27 jan kl 10-12.30 Unghund/Nybörjare
Lördag 2 feb kl 10-12.30 Mixnivå Markering/Dirigering
Söndag 3 feb kl 10-12.30 Unghund/Nybörjare
Söndag 10 feb kl 10-12.30 Unghund/Nybörjare
Söndag 17 feb kl 10-12.30 Mixnivå Markering/Dirigering
Nya datum publiceras kontinuerligt.


Unghundsdag, steg I
Heldag 9 februari   
Två platser kvar
Den första roliga tiden med din unga hund! Här får du veta hur du ger din retriever en bra grund. Vad ska den unga hunden kunna? Hur anpassar du din träning efter just din hund? Den här dagen innehåller jaktlydnad. Vi tränar praktiskt på fotgående, stoppsignal, avlämningar, inkallning och stadga. Nästa steg för unghunden, hålls den 9 mars.

Tid: kl 09.00-16.00
Plats: Stora Svartbäcken, Ärla.
Pris: 1 200 kr/pers. Max 8 ekipage.


Dirigering Basic
Heldag 16 feb
Den här dagen passar både dig som ska börja med dirigeringsträningen med din unga hund och dig som vill boosta din träning och få lite nya övningar. Vi går igenom och arbetar praktiskt med olika övningar för linjetag, ut, sidotecken, stoppsignal, häråt och närsök. För dig som kommit en bit på väg och tränar inför ÖKL och Mock trial finns Dirigering Fortsättning den 16/3.

Tid: kl 09.00-16.00
Plats: Stora Svartbäcken, Ärla.
Pris: 1 200 kr/pers. Max 6 ekipage.


Unghundsdag, steg II
Heldag 9 mars 

Din hund har god jaktydnad och är redo för träning i grupp. Vi arbetar med markeringar, lättare dirigeringsarbete och sök. Individuell feedback kring hur just du ska bygga din hund. Vi använder skott, dummies och du får även prova på vilt. En uppföljande dag som också innehåller vattenarbete kommer den 17 maj.

Tid: kl 09.00-16.00
Plats: Stjärnhovs säteri.
Pris: 1 200 kr/pers. Max 8 ekipage.


Dirigering fortsättning  
Heldag 16 mars 
Det här är en dag för dig som tränar inför att starta Öppen klass och/eller WT Novice klass till våren. Vi för hundarna på linje och jobbar med jaktprovsliknande upplägg i par. Vi kommer också att gå igenom några uppbyggande övningar, anpassade efter deltagarnas behov.

Tid: kl 09.00-16.00
Plats: Stjärnhovs säteri, Sörmland.
Pris: 1 200 kr/ekipage. Max 6 deltagare.


Mot A-prov Basic
Kursstart 29 mars
Har du siktet inställt på A-prov och mock trials? Konsten i den träningen är att välja apporter med rätt svårighetsgrad till sin hund, utmana lagom men inte för mycket, lära sig själv att läsa vinden och terrängen och förstå lite i förväg hur hunden kommer att ta sig an uppgiften. Parallellt med detta bör tecknen repeteras så att hunden bibehåller förtroendet för sin förare. Poängen är ju att vi ska hjälpa hunden. Det tar tid att få allt på plats. Vill du börja i god tid, gå med i Aprov Basic! Vi går mestadels på linje och anpassar svårigheterna efter ekipagen i gruppen. På Basic nivån bör stopp och inkallning vara inlärt och linjetag samt övriga tecken påbörjade. Som alltid, individuell feedback kring hur du bygger just din hund.

Tid: kl 13.00-16.00. Datum: 29/3, 12/4, 26/4.
Plats: Södertälje
Pris: 1 800 kr/ekipage.

Mot A-prov Fortsättning
Kursstart 5 april 
Har du siktet inställt på A-prov och mock trials? Vi arbetar på linje och utmanar hundarna med olika terrängsvårigheter, vindförhållanden och störningar. På de här träningarna bör din hund ha kommit igång med lite linjeträning och ha stoppsignal och tecken befästa. Du kommer att ha tid att göra om och göra rätt. Individuell feedback. Vi avslutar med genomgång av en utvecklande övning för de hundar som varit med.

Tid: Kl 13.00-16.00 den fred 5/4, 19/4, 3/5.
Plats: Södertälje
Pris: 1 800 kr/ekipage.


Unghund land- och vattenarbete  
Heldag 17 maj 
Din hund är 1-2 år, har kommit igång med jaktträningen, har en god jaktlydnad och kan jobba under skott. Vi fokuserar på vattenmarkeringar, stadga och avlämningar vid vatten, störningar, introduktion av vattendirigering och filar på detaljer inför provstart.

Tid: Kl 10.00-17.00
Plats: Ärla, Sörmland
Pris: 1 200 kr/ekipage


Nybörjarkurs jaktapportering
Kursstart 30 mars och 4 april

En bred nybörjarkurs som innehåller alla de delar som du behöver träna på inför start på B-prov och Working Test. Din hund bör vara över 1 års ålder. Markeringsarbete, fritt sök, stoppsignal, basic walk up-träning samt vattenarbete. Sex tillfällen med två veckors mellanrum, så att du hinner med din egen träning emellan. Vi arbetar på land och i vatten, med  dummy, vilt och skott. Unghundstränarens startkit!

Tid: Lördagar kl 10.00-13.00. Datum: 30/3, 13/4, 27/4, 11/5, 25/5, 8/6.
Tid: Torsdagar kl 14.00-17.00. Datum: 4/4, 18/4, 2/5, 16/5, 30/5, 13/6.
Pris: 3 600 kr/pers. Max 6 st.
Plats: Ärla, Sörmland.


Bli en fena på vattendirigering!
Kursstart 4/5 och 9/5

Ett koncept, hur du tränar vattendirigering från nybörjarenivå till avancerad. Kursen passar både unghundar och äldre hundar som behöver stärka förtroendet för tecken i vatten. För att tillgodgöra sig kursen behöver din hund ha god stadga på avstånd och ha grundläggande förståelse för tecken på land. Kanske siktar du på ÖKL-start i år?

Tid: Lördagar kl 10.00-13.00. Datum: 4/5, 18/5, 1/6, 15/6
Pris: 2 400 kr/ekipage. Max 6 st.
Plats: Ärla, Sörmland.


Privat coachning
En träning på tu man hand är effektiv. Vi arbetar 1-1,5 tim med dig och din hund. Du formulerar målet. Jag lägger upp en specifik träning för dig. Du får en målbild med dig hem och en riktning för den fortsatta träningen. Kan handla om problemlösning, check ups för dig som tränar mycket på egen hand eller vad du än behöver hjälp med.
Ett tillfälle 800 kr inkl moms (1-1,5 timme).
Tre tillfällen 2 250 kr inkl moms.


Inackordering & träning
Ett träningsläger de luxe för din hund. Effektiv träning utifrån ett uppsatt mål. Referenser kan lämnas.

  • Trygg och social vistelse för hunden i familjemiljö.
  • Noggrann överlämning och uppföljning av resultatet.
  • Dokumentation ingår.

Träningsläger Komma vidare!
När din hund behöver lära nytt eller komma till rätta med ett beteende inom jaktapporteringen. Vistelse från 2-3 dygn upp till 3 veckor.
Ett eller flera tillfällen med privatcoachning ingår, beroende på uppdrag och vistelsens längd.
Pris efter överenskommelse.

Träningsläger Klar för jakt!
En längre vistelse på 4-10 veckor där din hund utbildas till eftersökshund för sjöfågeljakt. I paketet ingår flera avstämningar längs vägen tillsammans med dig, flera tillfällen med privatcoachning efter överlämning samt dokumentation och videomaterial för fortsatt träning. För slutmålet Klar för Jakt ingår även provstart med godkänt resultat i Nybörjarklass på B-prov.
Pris efter överenskommelse.


TIDIGARE KURSER, 2018. 

Heldag Dirigering & Handling
Utvecklande övningar samt drive- och walk up situationer. Vi arbetar både med att föra våra hundar väl, vara en resurs och tydliga, samt bygga hundarna i olika övningar. I ”nivå basic” får du möjlighet att introducera hunden i linjearbete och i drive och måna om stadga och följsamhet. Du får också med dig många dirigeringsövningar som du kan bygga vidare på hemma. I ”fortsättning-avancerad” behöver hundarna vara styrbara och vara säkra på tecken. Här jobbar vi med mer utmanande övningar och att bli en bättre förare i olika i situationer. Funktionärer är välkomna!

Söndag 28 oktober kl 9.30-16.30.  Nivå fortsättning. Pris 1 250 kr inkl lunch och fika. Fulltecknad
Söndag 18 november kl 9.00-16.00 Nivå basic. Pris 1 250 kr inkl lunch och fika. Fulltecknad
Fredag 28 december kl 09.00-15.00 Nivå mix. Pris 1 100 kr exkl lunch o fika. Platser kvar!
För dig som är i början av dirigeringsträningen eller har en äldre hund och vill förfina tecken och signaler. Plats, Stjärnhovs säteri.

Dirigeringskurs
Hunden bör ha grundläggande kunskaper i tecken och vara väl i hand. Syftet är att få en styrbar och följsam hund på jakter och jaktprov. Vi använder dummies och skott och varvar teckenövningar med walk up och driver, utifrån hundarnas förutsättningar.
Torsdagar 25/10, 8/11, 15/11, 29/11.  1 plats kvar
Tid: 10.00-13.00.
Plats: Stora Svartbäcken, Ärla.
Pris: 2 400 kr inkl moms/pers

 


 

KURSER OCH TRÄNINGAR VÅR/SOMMAR 2018

Vattenarbete
Övningarna anpassas alltid i så stor utsträckning som möjligt till gruppens nivå. Några generella kravnivåer nedan.

Nybörjare = din hund har stadga och inkallning och färdigheterna i apportering på plats men behöver mer erfarenhet av att arbeta i vatten. Vi vänjer hunden vid olika terränger, fokuserar på inlevereringar och stadga, tränar markeringar och enkla tecken/dir-övningar.

Ökl = Du arbetar för 1-pris i Ökl och behöver mycket dirigeringsträning och lite klurigare markeringar i olika marktyper. Pararbete förekommer.

Ekl = För dig som ska starta eller startar i Ekl denna säsong. Här arbetar vi mycket i par. Dolda linjer förekommer. Dock, som alltid, bygger vi hundarna efter den nivå de har. Mkt pararbete.

För att  få anmälningarna jämnare fördelat blir det sammanslagning av Ökl & Ekl. Anmäl dig med en notering om vilken nivå du och din hund befinner er på! Jag planerar utifrån deltagarna. Max 6 st. 

Tid kl 18-20.30.  
Pris, 500 kr inkl moms.

5 juli: Ökl & Ekl, Sandsjön  Fullt 
12 juli: Ökl & Ekl, Lövsjön  Fullt + reserv
19 juli: Nyb, Sandsjön  1 plats kvar
26 juli: Ökl & Ekl, Sandsjön  En plats finns pga återbud. 

Vässa formen för EKL  Fullt
Fyra träningstillfällen med provupplägg för vattenarbete i EKL. Ni arbetar i par.
Skott, störningar, vattensök, linjer, markeringsarbete. Olika sjöar, olika förutsättningar, samma gäng. Fyra torsdagar kl 9-12.
Den 14/6 Klockarsjön, 28/6 Sandsjön, 5/7 Lövsjön, 12/7 Klockarsjön.
2 400 kr inkl moms

KURSER VÅR-SOMMAR 2018

Vattenarbete för ÖKL-hundar. Så bygger du upp vattendirigering. 
Den här kursen är för dig som vill lära din hund vattendirigering från grunden. Här får du träningsmetodiken som gör att du kan dirigera hunden på långa avstånd på vatten med bibehållet förtroende. Vi träffas varje vecka och bygger på steg för steg. Kanske ska du precis börja med vattendirigeringen i år eller redan startar i Ökl/Ekl men behöver stärka hundens lydnad och förtroende för dina tecken på vatten. Hunden bör ha grundläggande förståelse för tecknen på land (ut, inkallning, sidotecken, stopp). Vi kommer att jobba med enskilda övningar och bygga en stadig grund för dirigering på vatten. Med erfarenheterna från denna kurs kan du fortsätta träna din hund på egen hand mot en avancerad nivå.

Plats: Sandsjön i Ärla och vissa närliggande sjöar.
Tisdagar kl 17-20. Datum: 1/5, 8/5, 15/5, 22/5, 29/5, 5/6, 12/6  Fulltecknad

Omgång 2 
Tisdagar kl 9-12. Datum: 5/6, 12/6, 19/6, 26/6, 3/7, 10/7, 17/7  Fulltecknad

Jaktträningskurs unghund steg I ”Med sikte på WT-start” 
En kurs för unghundar som siktar på sitt första Working Test. Vi jobbar mest  på land men även i vatten. Du kommer att få mycket träning på fot, följsamhet, markeringar och även grundläggande dirigering. Din hund bör vara ett år eller äldre och vara redo för träning i grupp. Kursen innefattar sex kurstillfällen à tre timmar och en start på vårt eget WT med inkluderande feedback, totalt sju träffar.

Lördagar kl 10-13: 28/4, 5/5, 12/5, 19/5, 26/5, 2/6, samt onsdag 6/6 för WT (Sveriges nationaldag). Här finns en ledig plats den 26/5 och 2/6 pga löptik.
Pris 3 800 kr inkl moms.
Plats, Stora Svartbäcken i Ärla