Kurser och träningar

Jive rosa handdukHär kan du träna i grupp med andra retrievers eller fila på formen under en privatträning. Du kan också boka en egen träningsdag med kompisarna eller för din kennel, här eller hos er. Inackordering med träning är ett annat alltmer populärt önskemål. Då tränar jag din hund åt dig och vi gör upp en utvecklingsplan tillsammans.

Vill du ha förhandsinfo om kursstarter? Maila jaktyrans@gmail.com så lägger jag in dig i maillistan.
Följ Jaktyrans på facebook  facebook logo

 


ÖPPNA GRUPPTRÄNINGAR

Här presenteras ett färdigt upplägg där du kan testa hundens färdigheter. Träningarna har olika teman. Hundar som deltar på öppna träningar bör vara klara med sin grundträning och redo för miljön i grupp. Tips och råd om problemlösning ingår och möjlighet att rätta till arbetet om så önskas. I viss mån kan övningarna anpassas till unga hundar. Hör gärna av dig om du undrar vad som gäller för just den träning du är intressera av! Pris 500 kr inkl moms.

20 % rabatt!
Du som går en kurs har 20 procents rabatt på öppna träningar under kursens gång.

Trippel
Du som bokar tre öppna träningar vid samma tillfälle betalar 1350 kr i stället för 1500 kr.

Landarbete
Varierad träning med fokus på dirigering, markering, störningar, närsök, styrning och kontroll, tecken, närsök. Vi använder skott och dummies. Onsdagar kl 18-20.30.
Nya datum under planering.

Vattenarbete
Övningarna anpassas alltid i så stor utsträckning som möjligt till gruppens nivå. Några generella kravnivåer nedan.

Nybörjare = din hund har stadga och inkallning och färdigheterna i apportering på plats men behöver mer erfarenhet av att arbeta i vatten. Vi vänjer hunden vid olika terränger, fokuserar på inlevereringar och stadga, tränar markeringar och enkla tecken/dir-övningar.

Ökl = Du arbetar för 1-pris i Ökl och behöver mycket dirigeringsträning och lite klurigare markeringar i olika marktyper. Pararbete förekommer.

Ekl = För dig som ska starta eller startar i Ekl denna säsong. Här arbetar vi mycket i par. Dolda linjer förekommer. Dock, som alltid, bygger vi hundarna efter den nivå de har. Mkt pararbete.

För att  få anmälningarna jämnare fördelat blir det sammanslagning av Ökl & Ekl. Anmäl dig med en notering om vilken nivå du och din hund befinner er på! Jag planerar utifrån deltagarna. Max 6 st. 

Tid kl 18-20.30.  
Pris, 500 kr inkl moms.

5 juli: Ökl & Ekl, Sandsjön  Fullt 
12 juli: Ökl & Ekl, Lövsjön  Fullt + reserv
19 juli: Nyb, Sandsjön  1 plats kvar
26 juli: Ökl & Ekl, Sandsjön  En plats finns pga återbud. 

Vässa formen för EKL  Fullt

Fyra träningstillfällen med provupplägg för vattenarbete i EKL. Ni arbetar i par.
Skott, störningar, vattensök, linjer, markeringsarbete. Olika sjöar, olika förutsättningar, samma gäng. Fyra torsdagar kl 9-12.
Den 14/6 Klockarsjön, 28/6 Sandsjön, 5/7 Lövsjön, 12/7 Klockarsjön.
2 400 kr inkl moms

KURSER VÅR-SOMMAR 2018

Vattenarbete för ÖKL-hundar. Så bygger du upp vattendirigering. 
Den här kursen är för dig som vill lära din hund vattendirigering från grunden. Här får du träningsmetodiken som gör att du kan dirigera hunden på långa avstånd på vatten med bibehållet förtroende. Vi träffas varje vecka och bygger på steg för steg. Kanske ska du precis börja med vattendirigeringen i år eller redan startar i Ökl/Ekl men behöver stärka hundens lydnad och förtroende för dina tecken på vatten. Hunden bör ha grundläggande förståelse för tecknen på land (ut, inkallning, sidotecken, stopp). Vi kommer att jobba med enskilda övningar och bygga en stadig grund för dirigering på vatten. Med erfarenheterna från denna kurs kan du fortsätta träna din hund på egen hand mot en avancerad nivå.

Plats: Sandsjön i Ärla och vissa närliggande sjöar.
Tisdagar kl 17-20. Datum: 1/5, 8/5, 15/5, 22/5, 29/5, 5/6, 12/6  Fulltecknad

Omgång 2 
Tisdagar kl 9-12. Datum: 5/6, 12/6, 19/6, 26/6, 3/7, 10/7, 17/7  Fulltecknad

Jaktträningskurs unghund steg I ”Med sikte på WT-start” 
En kurs för unghundar som siktar på sitt första Working Test. Vi jobbar mest  på land men även i vatten. Du kommer att få mycket träning på fot, följsamhet, markeringar och även grundläggande dirigering. Din hund bör vara ett år eller äldre och vara redo för träning i grupp. Kursen innefattar sex kurstillfällen à tre timmar och en start på vårt eget WT med inkluderande feedback, totalt sju träffar.

Lördagar kl 10-13: 28/4, 5/5, 12/5, 19/5, 26/5, 2/6, samt onsdag 6/6 för WT (Sveriges nationaldag). Här finns en ledig plats den 26/5 och 2/6 pga löptik.
Pris 3 800 kr inkl moms.
Plats, Stora Svartbäcken i Ärla

Mot jaktprovspremiär  Fullt
En grundkurs för den unga hunden fr.o.m ca ett års ålder, där vi förbereder den för jaktprovsstart i NKL B-prov. Där ingår grundläggande jaktliga övningar som markeringsövningar och sökövningar samt den så viktiga lydnads- och följsamhetsträningen där hunden lär sig för livet. Ytterligare tillfällen kan tillkomma om intresse finns i gruppen. Vid kallt väder flyttas tillfället framåt enligt överenskommelse.

16/1, 23/1, 30/1, 6/2  kl 12-15.00
1800 kr/pers
Plats, Stora Svartbäcken i Ärla

PRIVATTRÄNING
En privatträning är väl investerade pengar om du snabbt vill komma vidare i träningen. Kanske vill du hitta ett alternativt sätt att arbeta med hunden, lösa ett problem eller få hjälp med att checka av hundens utveckling på väg mot målen. Lämpligt för alla nivåer. Ett tillfälle 700 kr (1-1,5 timme)

INACKORDERING MED TRÄNING
Du kan lämna in din hund för utbildning hos mig. Kanske vill du förbättra hundens agerande i något avseende, t ex få bättre avlämningar, bättre stopp, mer styrbarhet på avstånd, snabbare upptag. Men det kan också handla om att ge hunden hela grundutbildningen till apportör och att ge hunden erfarenhet från praktisk jakt. Hör av dig med dina funderingar! Din hund blir här en i familjen. Pris efter överenskommelse. Referenser kan lämnas.