Kurser och träningar

Jive rosa handduk

Här kan du träna i grupp med andra retrievers eller fila på formen under en privatträning. Du kan också boka en egen träningsdag med kompisarna eller för din kennel, här eller hos er. Inackordering med träning är ett annat alltmer populärt önskemål. Då tränar jag din hund åt dig och vi gör upp en utvecklingsplan tillsammans.

Vill du ha förhandsinfo om kursstarter? Maila jaktyrans@gmail.com så lägger jag in dig i maillistan.
Följ Jaktyrans på facebook  facebook logo

 

ÖPPNA GRUPPTRÄNINGAR
Här presenteras ett färdigt upplägg där du kan testa hundens färdigheter. Träningarna har olika teman och du väljer själv hur stor del av tiden som du deltar. Hundar som deltar på öppna träningar bör vara klara med sin grundträning och redo för miljön i grupp. Pris 450 kr/pers inkl moms. Tid 2,5 tim. Plats, Stora Svartbäcken i Ärla, om inte annat anges. Vi använder skott och dummies.

24 april: Dirigering & Tecken, 17-19.30
31 mars: Drive och walk up, kl 10-12.30
30 mars: Unghundsträning, kl 11-13.30
24 mars: Dirigering & Tecken, kl 10-12.30
17 mars: Unghundsträning, kl 10-12.30
10 mars: Dirigering & Tecken, kl 10-12.30

Gruppträning 24 april: Dirigering och tecken
Ett träningspass där vi tränar på tydlighet och förtroende i tecken. Passar alltifrån ökl och uppåt. Din hund bör ha grundkunskaper om tecknens betydelse. Därefter anpassar vi övningarna för varje individ. Tips och råd om hur du stärker kommunikationen med din hund.
Kl 17-19.30. Vi använder skott och dummies.

Gruppträning: Lörd 31/3 Drive och walk up  Fullt
En träning för dig som har tecknen på plats och kan styra din hund på avstånd. Nivå Ökl/Ekl.
Vi lyfter utmaningar och möjligheter i terrängen och hur vi kan föra våra hundar på ett tydligt sätt. Kl 10-12.30. Funktionär efterlyses till denna träning! Ersättning utgår.

Gruppträning: Fred 30/3 Unghundsträning  Fullt
Grundläggande apporteringsövningar för den unga hunden. Fokus på följsamhet och lydnad och kommunikationen i varje övning. Vi utgår ifrån hundarnas nivå och skapar lagom utmanande situationer. Vi använder skott o dummies.
Max 8 deltagare. Kl 11-13.30.

KURSER UNDER VÅREN

Vattenarbete för ÖKL-hundar. Så bygger du upp vattendirigering.  Fullt
Den här kursen är för dig som vill lära din hund vattendirigering från grunden. Här får du träningsmetodiken som gör att du kan dirigera hunden på långa avstånd på vatten med bibehållet förtroende. Vi träffas varje vecka och bygger på steg för steg. Kanske ska du precis börja med vattendirigeringen inför Ökl-start i år eller redan startar i Ökl/Ekl men behöver stärka hundens lydnad och förtroende för dina tecken på vatten. Hunden bör ha grundläggande förståelse för tecknen på land (ut, inkallning, sidotecken, stopp). Vi kommer att jobba med enskilda övningar och med alltmer jaktprovsliknande upplägg i takt med utvecklingen i gruppen. Med erfarenheterna från denna kurs kan du fortsätta träna din hund på egen hand mot en avancerad nivå. Eventuellt en plats kvar (preliminärbokad) 

Plats: Sandsjön i Ärla och vissa närliggande sjöar.
Tider: Tisdagar kl 17-20. 1/5, 8/5, 15/5, 22/5, 29/5, 5/6, 12/6

Jaktträningskurs unghund steg I ”Med sikte på WT-start”  2 platser kvar
En kurs för unghundar som siktar på sitt första Working Test. Vi jobbar mest  på land men även i vatten. Du kommer att få mycket träning på fot, följsamhet, markeringar och även grundläggande dirigering. Din hund bör vara ett år eller äldre och vara redo för träning i grupp. Kursen innefattar sex kurstillfällen à tre timmar och en start på vårt eget WT med inkluderande feedback, totalt sju träffar.

Lördagar kl 10-13: 28/4, 5/5, 12/5, 19/5, 26/5, 2/6 samt onsdag 6/6 för WT (Sveriges nationaldag).
Pris 3 800 kr inkl moms.
Plats, Stora Svartbäcken i Ärla

Mot jaktprovspremiär  Fullt
En grundkurs för den unga hunden fr.o.m ca ett års ålder, där vi förbereder den för jaktprovsstart i NKL B-prov. Där ingår grundläggande jaktliga övningar som markeringsövningar och sökövningar samt den så viktiga lydnads- och följsamhetsträningen där hunden lär sig för livet. Ytterligare tillfällen kan tillkomma om intresse finns i gruppen. Vid kallt väder flyttas tillfället framåt enligt överenskommelse.

16/1, 23/1, 30/1, 6/2  kl 12-15.00
1800 kr/pers
Plats, Stora Svartbäcken i Ärla

PRIVATTRÄNING
En privatträning är väl investerade pengar om du snabbt vill komma vidare i träningen. Kanske vill du hitta ett alternativt sätt att arbeta med hunden, lösa ett problem eller få hjälp med att checka av hundens utveckling på väg mot målen. Lämpligt för alla nivåer. Ett tillfälle 700 kr (1-1,5 timme)

INACKORDERING MED TRÄNING
Du kan lämna in din hund för utbildning hos mig. Kanske vill du förbättra hundens agerande i något avseende, t ex få bättre avlämningar, bättre stopp, mer styrbarhet på avstånd, snabbare upptag. Men det kan också handla om att ge hunden erfarenhet från praktisk jakt. Hör av dig med dina funderingar! Din hund blir här en i familjen. Pris efter överenskommelse. Referenser kan lämnas.