Kurser och träningar

Jive rosa handdukHär kan du träna i grupp med andra retrievers eller fila på formen under en privatträning. Du kan också boka en egen träningsdag med kompisarna eller för din kennel, här eller hos er. Inackordering med träning är ett annat alternativ som efterfrågas alltmer. Välkommen med dina önskemål!

Anmäl dig till maillistan, för snabb info om kursstarter!
jaktyrans@gmail.com
Följ Jaktyrans på facebook  facebook logo

Förstå hunden och den kommer att förstå dig
Min filosofi är varken hård eller mjuk. Den bygger på relation och kommunikation – att du och din hund förstår varandra. Det är viktigt att lära sig om hunden, hur den uppfattar stämningar i omgivningen och attityden från sin förare. Men det är också viktigt att sätta gränser. Min ambition är att ge så individuell träning som möjligt och försöka ta fram det bästa ur din hund tillsammans med dig.

Jag har hållit kurser i jaktträning för retriever sedan 1998 och är utbildad hundinstruktör (-95), hundpsykolog (-96) och hundfriskvårdare (-98) genom Hundutbildningsgruppen, Alvesta. Jag har erfarenhet av att tävla på working test och mock trials (C-prov), kallviltsprov (B-prov) och på svenska och internationella varmviltsprov (A-prov), varav det senaste är vårt deltagande i det svenska laget i Europacupen (2015). Med tiden har det resulterat i sju jaktprovschampions, varav ett aprovschampionat.

Funktionärer är alltid välkomna! Hör av dig om du vill hjälpa till!

KURSER OCH TRÄNINGAR 2017

Öppen träning

OKTOBER
21 okt: Öppen jaktträning undhundar, 10-12.30, Ärla, 450 kr/pers.  Fullt

NOVEMBER
11 och 25 nov: Jaktlydnad och relation, kl 10-15, Ärla, 1800 kr/pers  Fullt. Reserver tas emot.

SEPTEMBER
30 sep: Landarbete, Stora Svartbäcken, kl 10-12.30  Två platser kvar 

AUGUSTI

Unghundsträning med land- och vattenarbete
Träningstillfällen för unga hundar, där vi tränar både land- och vattenarbete. Vi arbetar med följsamhet,  tecken, stadga och grundläggande apporteringsövningar i utvecklande marker.

Denna ”trippel” kan du boka i sin helhet och den kostar då 1400 kr. Alternativt per gång: 600 kr för första gången den 11/8, och 450 kr vardera för den 19/8 och den 26/8.

Fre 11 aug: Unghundsträning land- och vatten, kl 13-17.00, Sandsjön Ärla.  Fullt
Lör 19 aug: Unghundsträning land- och vatten, kl 10-12.30, Sandsjön Ärla.  En pltats kvar
Lör 26 aug: Unghundsträning land- och vatten, kl 10-12.30, Sandsjön Ärla.  Fullt

Vattenarbete ökl/ekl
Här arbetar vi i par under provliknande former med skott i ett planerat upplägg anpassat för deltgarna. Möjlighet finns att repetera och rätta till det som kanske inte gått som man tänkt. Vi fokuserar på linjer och styrning på vatten i kombination med markeringar. Kostnad 450 kr/pers

Lörd 12 aug: Vattenarbete ökl/ekl, kl 10-12.30 i Lövsjön, Stjärnhov.  Fullt
Lörd 19 aug: Vattenarbete ökl/ekl, kl 14-16.30 i Lövsjön, Stjärnhov.  En plats kvar
Lörd 26 aug: Vattenarbete ökl/ekl, kl 14-16.30 i Lövsjön, Stjärhov.    Två platser kvar

Vattenarbete mixad grupp
Att träna tillsammans med hundar i olika åldrar och med olika erfarenheter kan vara givande. Unghundsföraren får en målbild (och en bild av utmaningarna) och välbehövd stadgeträning. Och de mer rutinerade hundarna kan koncentrera sig på sitt. Kostnad 450 kr/person.

Onsd 9 aug: Vattenarbete mixad grupp, kl 17-19.30, Lövsjön Stjärnhov.  Fullt. 
Ons 16 aug: Vattenarbete mixad grupp, kl 17-19.30 i Lövsjön Stjärnhov. Fullt.

Anmäl till: jaktyrans@gmail.com

JANUARI
21 jan  Dirigering och tecken 
Övningar där du jobbar enskilt med din hund med olika dirigeringstecken. Svårighetsgraden kan anpassas individuellt i varje övning. En del hundar behöver utmaning. Andra har inte kommit till kravfasen utan behöver mer grundläggande övningar.

12.00-14.30 på Stora Svartbäcken i Ärla.
Pris: 450 kr/ekipage

15 jan  Teckenträning   
Övningar där du jobbar enskilt med din hund med olika dirigeringstecken. Svårighetsgraden kan anpassas individuellt i varje övning. En del hundar behöver utmaning. Andra har inte kommit till kravfasen utan behöver mer grundläggande övningar.
Kl 12-14.30 på Stora Svartbäcken i Ärla.
Pris: 450 kr/ekipage

1 jan  Dirigeringsfokus  
För hundar på nivå ökl och uppåt.
Tid och plats: Kl 13-15.30 på Stora Svartbäcken i Ärla.
Pris: 450 kr/ekipage

Workshop Stoppsignal  Fulltecknad. Ny omgång senare i vår.
Vill du komma vidare och kunna styra din hund på avstånd? Vi utgår ifrån nuläget, går igenom övningar som du kan använda hemma och stegrar träningen för varje gång vi ses. För att ha nytta av träningen bör du ha tid att träna hemma emellan gångerna och ha tillgång till mark där du kan använda apportkastare.
Lördag den 4/2, lörd 18/2, lörd 25/2
Tid och plats: Kl 14-16.00 på Stora Svartbäcken.
Pris 1250 kr.

Privatträning
En privatträning är oftast väl investerade pengar om du snabbt vill komma vidare i träningen. Kanske vill du hitta ett alternativt sätt att arbeta med hunden, lösa ett problem eller få hjälp med att checka av hundens utveckling på väg mot målen. Lämpligt för alla nivåer. Ett tillfälle 700 kr (1-1,5 timme)

Träning med inackordering
Det är lätt att fastna i träningen. Du kan lämna in din hund för utbildning hos mig. Kanske vill du förbättra hundens agerande i något avseende, t ex få bättre avlämningar, bättre stopp, mer styrbarhet på avstånd, snabbare upptag. Men det kan också handla om att ge hunden erfarenhet från praktisk jakt. Hör av dig med dina funderingar! Jag tar bara emot en hund åt gången. Hunden lever flockliv med mina hundar och mig när den är här. Pris efter överenskommelse. Referenser kan lämnas.

Din anmälan till kurser och träningar är bindande efter att du tagit emot en bekräftelse om plats. Ångerrätten gäller inte. Återbetalning görs endast om en reserv kan ta din plats. 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

KURSER OCH TRÄNINGAR VINTER/VÅR 2016

Jaktträning  för unghundar, öppen träning  
Öppen träning för unghundar eller hundar som behöver fila på grunderna. Vi tränar mycket på stadga och följsamhet samt kontakt och kommunikation mellan förare och hund. Markering, sök, tecken. Syftet är att bygga en stabil och bra grund hos apportören och ge dig bra övningar att bygga vidare med.

Jaktträning för Ökl/Ekl-ekipage, öppen träning
Ni kommer till ett färdigt upplägg. Markeringar, dirigeringar, linjearbete och ibland även några teckenövningar. Din hund ska vara klar med nybörjarklassen på B-prov. Utöver det, anpassar jag efter hundarnas kompetens. Har du önskemål om viss träning inför ett datum, meddela gärna det så ska jag försöka ta hänsyn till det i upplägget!

A-provsträning  Fulltecknad 
En träningsdag med drive och walk up, där du kan testa din hund under aprovsliknande former och träna på att föra hund i olika situationer. Markerings- och dirigeringsuppgifter med anpassning till hundarnas förmågor. Max åtta hundar.

Plats, Stora Svartbäcken, Ärla.
Den 12/12 kl 10-14.30.
Kostnad, 750 kr inkl enklare lunch.

Mot A-prov från början  fulltecknad
En kurs för dig med fokus på A-prov och mock trials, som vill inrikta din träning på det från början. Hunden bör ha apportering, fot och stadga befäst och vara mogen för träning med skott i grupp. Vi kommer att arbeta mycket med närsök och linjer. Målet är att bygga en grund där hunden lär sig att jaga uthålligt och lita på sin näsa samtidigt som den är lyhörd för samarbete.
Hundens ålder bör vara från ca 1,5 år och uppåt. För att ha nytta av kursen behöver du ha en hund som är klar i sin grundutbildning och du bör kunna avsätta tid för träning hemma.
Plats: Ärla, Stora Svartbäcken.
Träningstid: 6 ggr, lördag 24/10, 31/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11
Kostnad: 2400 kr

Mot ÖKL-start  fulltecknad
Fyra ytterligare kurstillfällen med ökl-träning. Dirigering, markering och utmanande provupplägg, för dig som jobbar mot förstapris i ökl. Vatten, land, markering och dirigering.
Torsdagar kl 9-12 den 29/10, 5/11,12/11, 26/11,
Pris 1600 kr.

Mot NKL-start!  Fulltecknad
Fyra träningspass som förbereder dig för start i nybörjarklass på jaktprov. Vi jobbar med fritt sök och markeringar på land och i vatten. Vi använder skott och ibland vilt.

Plats meddelas senare (Sörmland, Malmköping)
Datum: Kl 16.00-19.00 tisdag den 4/8, 11/8, 18/8, 25/8.
Pris: 1600 kr.
Sista anmälnings- och betalningsdag 21/7.

Träningsjaktprov NKL  Fulltecknad
Vill du testa formen inför din start i nybörjarklass på jaktprov med vilt och skott? Här får du chansen att jobba igenom ett helt prov med din hund. Efter lunch tränar vi på valda delar utifrån ditt resultat på provupplägget.
Plats meddelas senare (Sörmland, Malmköping)
Den 9/9 kl 9.00-14.30.
Pris: 750 kr
Sista anmälningsdag 20/8
Du som går både ”Mot NKL-start” och ”Träningsjaktprov NKL” betalar endast 2250 kr totalt.

Mot ÖKL-start!  Fulltecknad
Ett träningspaket på fem ÖKL-träningar där vi filar på markering, dirigering och sök inför ÖKL-start. Vi använder skott och ibland vilt.
Plats, meddelas senare (Sörmland, Malmköping).
Kl 9-12 den 20/8, 3/9, 17/9, 1/10, 15/10
Pris: 2000 kr.
Sista anmälningsdag 1/8

Träningsjaktprov ÖKL  Fulltecknad
Vill du testa formen på ÖKL-prov med vilt och skott? Här får du chansen att jobba igenom ett helt ÖKL-prov med din hund i par med ett annat ekipage och sedan träna på valda delar utifrån ditt resultat.
Den 18/9 kl 9.00-14.30.
Pris: 750 kr
Du som går både ”Mot ÖKL-start” och ”Träningsjaktprov ÖKL” betalar 2650 kr totalt.

Vattenarbete, öppna träningar  FUNKTIONÄR VÄLKOMMEN!
Innehåll NKL: stadga, avlämningar, enkelmarkeringar, inlärning av linjetag och övriga dirigeringstecken på vatten. Vi passar också på att vänja hundarna vid olika våtmarker och förhållanden, kast från båt etc. Hunden bör ha apporteringen befäst på land.
Innehåll ÖKL: Vi bygger tecken och dirigeringar i vatten utan störningar. Ibland arbetar vi i par. Markeringar enkel och dubbel.
Innehåll EKL: Dirigeringar, enkel- och dubbelmarkeringar i olika typer av terräng. Att arbeta i par. Hunden bör ha dolda linjetag och tecken befästa på land och tåla störningar.
Innehåll MIX: I en mixad grupp får du som ligger långt fram i träningen ändå din utmaning och du som är nybörjare får också anpassade övningar plus en bild av hur träningen ser ut när man kommit vidare. Ange när du anmäler dig vilken nivå (ovan) som din hund stämmer in på och om det är något särskilt som du önskar fila på, så gör jag ett upplägg som passar alla. Skulle din hund inte passa in i träningen av något skäl så rekommenderar jag en annan träning.
Plats, Ärla eller Stjärnhov.
Endast privatträning i vattenarbete under hösten. Till våren fortsätter öppna träningar i vatten.

Jaktlydnad, öppen träning (Inga nya datum för tillfället. Ingår i Jaktapportering nybörjare)
Vi tränar på kontakt och följsamhet för den blivande apportören. Övningar för fot, inlevereringar, apport, stadga, inkallning, stoppsignal och enklare apportering.
Inga nya datum planerade för tillfället.

Aprovsträning
En träningsdag där du får testa på de situationer som kan uppstå under ett A-prov under drive och walk up. Under den första delen tränar vi på att föra hund, tänka vind, läsa hund och terräng. Därefter ägnar vi oss åt uppbyggande övningar utifrån era behov. Tid för diskussion och frågor finns. Din hund bör ha goda grunder i dirigering och närsök.
Lördag den 18 juli, kl 9.30-16.00. Pris 950 kr.
Lördag 25 juli, kl 09.30-16.00. Pris 950 kr.
Plats meddelas vid kallelse. (Sörmland, Malmköping)
Välkommen med anmälan! (Ni som lämnat intresseanmälan kommer att kontaktas)